MANDAG 4. SEPTEMBER 2023 KLOKKEN 18:30

Vinduet-foredrag: Merve Emre

 Emre skal snakke om følgende tema: «Hva er kritikkens funksjon i en tid hvor hvem som helst med internett-tilgang og grunnleggende lese- og skriveferdigheter kan produsere og distribuere kommentarer om ethvert kulturprodukt?

Etter vårens suksess med Ryan Rubys foredrag og senere virale artikkel «Vi lever i en gullalder»/ «We live in a golden age» inviterer vi til nytt Vinduet-foredrag i Hamsun-salen, selvsagt etterfulgt av fest. 

Høstens gjest er ingen ringere enn tyrkisk-amerikanske Merve Emre, professor i Creative Writing and Criticism ved Wesleyan University og forfatter av blant annet "Paraliterary" (2017), "The Personality Brokers" (2018) og "The Ferrante Letters" (2019). Hun skriver fast i The New Yorker og en rekke andre publikasjoner, og er en av verdens fremste litteraturkritikere. Emre skal snakke om følgende tema:«Hva er kritikkens funksjon i en tid hvor hvem som helst med internett-tilgang og grunnleggende lese- og skriveferdigheter kan produsere og distribuere kommentarer om ethvert kulturprodukt? 

Dette foredraget legger fram en demokratisk visjon for kritikkens framtid, basert på sjangerens utvikling fra 1600-tallet og fram til i dag. Mot den byråkratiske og arrogante tendensen til å klassifisere kritikere, eller hylle noen kritikere og institusjoner framfor andre, vil Emre legge fram en teori om og praksis for kritikk som kan fungere, i Raymond Williams’ ord, ‘nesten instinktivt autoritetsutfordrende’».Foredraget vil bli holdt på engelsk. 

Dørene åpner kl 18.30 og arrangementet begynner kl 19.00. Det er mulig å kjøpe drikke før foredraget, og etterpå blir det mingling og fest i foajeen.

Arrangementet er støttet av Fritt Ord/Norsk Tidsskriftforening.

Se også Vinduets Facebookside.

Powered by Labrador CMS