Fra hverdagsheltene på gulvet til de som sitter med makta.

Fotokurs 11. oktober 2023: Portrettfotografiet

Hva er egentlig et portrett? I løpet av kurset vil deltakerne få en større forståelse for ulike portrettsjangre og forskjellen mellom et “snapshot» og et portrett - samt landskapet imellom.

 Den første delen består av en gjennomgang hvor Olguin deler av sine erfaringer fra ulike fotooppdrag. Noen ganger har han hatt sekunder på å fotografere en person, og en sjelden gang flere dager på å bli kjent med personen, for å så å portrettere vedkommende.

Etter gjennomgangen vil deltakerne få praktisk veiledning i nyttig fototeknikk når en skal fotografere portretter. Fra enkle kamerainnstillinger til hvordan bruke det tilgjengelige lyset vi har rundt oss. Deltakere vil så gå i par eller små grupper og øve og samles igjen til en gjennomgang av arbeidet.

Den siste delen av kurset tar for seg enkel etterbehandling av portretter i applikasjonen Lightroom.

Hvem passer kurset for? 
Alle som skal ta portrettfoto for publisering. Kanskje du er en redaktør, skribent eller journalist som ofte møter mennesker og synes det kan være litt for privat å ta med en person (fotograf) til? Du har kanskje tatt litt bilder før, men det er ikke et krav. Det viktigste er at du er opptatt av mennesker.

 Tid og sted:
11. oktober, kl. 09.00-16.00, Litteraturhuset i Oslo, Kverneland

Pris:
Kr. 1250,- inkl. enkel bevertning

Påmelding her. Frist 10.oktober kl. 15.00.

 

Om kursholderen: Brian Cliff Olguin (f.1982) er utdannet fotojournalist ved Høgskolen i Oslo og Akershus, og har frilanset for norske og internasjonale publikasjoner som VG, Klassekampen, Aftonbladet og New York Times. Til daglig arbeider Olguin som journalist og fotograf i LO Media hvor han jobber med å dekke norsk arbeidsliv.

 I 2019 vant han Årets bilde-konkurranse i regi av Pressefotografenes klubb for et bilde som tematiserer ulikhet i Norge. Olguin har holdt en rekke foredrag og workshops for journalister og amatører.

Powered by Labrador CMS