Å fortelle historier fra innsiden - eller i det minste få det til å virke slik.

Fotokurs 16. november 2023: Reportasjefotografiet

Reportasjefotografiet er kanskje den journalistiske sjangeren som går tettest på mantraet om å være der det skjer. I løpet av kurset vil deltakerne få en større forståelse sjangeren.

Fotoreportasje-malen har endret seg lite siden glansdagene til magasinene LIFE og National Geographic, samtidig vil Olguin dele innsikt i hvordan nye plattformer preger reportasjefotografiet som skal passe inn i disse. 

Olguin åpner med et foredrag hvor han tar deltakerne gjennom ulike fotoreportasjer. Samt få innblikk i andre norske fotografers arbeid. Kurset har som mål å gi et innblikk i hva det betyr å fortelle med bilder. 

Det vil så være en veiledning i nyttig fototeknikk når en skal på fotoreportasje. Dette er ikke et kamerakurs, men litt teknisk veiledning blir det. Fra enkle kamerainnstillinger til hvordan best bruke omgivelsene til å skape gode komposisjoner. 

Etter gjennomgangen vil deltakerne få en oppgave som de skal løse på kort tid individuelt og samles igjen til en gjennomgang av arbeidet og for å dele erfaringer.

Hvem passer kurset for?
Alle som trenger basiskunnskap om reportasjefoto. Kanskje du er skribent, redaktør, skrivende journalist eller kanskje har du jobbet mest med podkast? Du har kanskje tatt litt bilder tidligere, men det er ikke et krav. Det viktigste er at du er opptatt av mennesker og historiefortelling.

Tid og sted:
16. november, kl. 09.00-16.00, Litteraturhuset i Oslo, Kverneland

Pris:
Kr. 1250,- inkl. enkel bevertning

Påmelding her. Frist 13. november kl. 12.00.


Om kursholderen: Brian Cliff Olguin (f.1982) er utdannet fotojournalist ved Høgskolen i Oslo og Akershus, og har frilanset for norske og internasjonale publikasjoner som VG, Klassekampen, Aftonbladet og New York Times. Til daglig arbeider Olguin som journalist og fotograf i LO Media hvor han jobber med å dekke norsk arbeidsliv. 

I 2019 vant han Årets bilde-konkurranse i regi av Pressefotografenes klubb for et bilde som tematiserer ulikhet i Norge. Olguin har holdt en rekke foredrag og workshops for journalister og amatører.

Powered by Labrador CMS