Momsfritak basert på avisdefinisjon fra 60-tallet

Fagpresseforeningen varsler videre kamp mot momsfritaket for elektroniske nyhetsmedier, selv om Eftas overvåkingsorgan, Esa, godkjente fritaket mandag denne uken.

 – Den nye ordningen fjerner det avgiftsmessige skillet mellom papiraviser og elektroniske nyhetsmedier. Den gjør det enklere for små og store mediehus å selge digitalt innhold uten å være hindret av avgiftssystemet, sier Esa-president Sven Erik Svedman i en pressemelding mandag da momsfritaket ble formelt godkjent i Brussel. 

 

Fagpressens direktør Elin Floberghagen mener imidlertid at hele momsforslaget er basert på en gammeldags definisjon av hva som kan kalles "nyhetsmedier": 

 

– Her bruker regjeringen en avisdefinisjon som stammer fra 1960-tallet, det er rett og slett ganske umoderne. Fagmediene er hovedleverandører av nyheter innenfor sine felt, sier Floberghagen i et intervju med Dagens Næringsliv. 

 

Hun er glad på vegne av mediene som nå får fritak for moms på elektroniske kanaler, men varsler videre kamp: 

 

– Det er fint at en del av mediebransjen nå får momsfritak, men vi i Fagpressen kan ikke gi oss nå, vi må jobbe videre med dette, sier hun til avisen. 

 

Det nye momsfritaket for elektroniske nyhetsformidling gjelder alle nyheter som tilbys mot betaling på papir, pc, mobile enheter, radio og tv. Fritaket gjelder kun medier med en bred dekning av nyhets- og aktualitetsstoff, rettet mot allmenheten. Medier som i hovedsak gjelder kun én sektor eller er rettet mot kun én interesse eller bransje, vil ikke være fritatt, ifølge reglene.

Se også

http://www.dn.no/etterBors/2016/01/25/1603/Medier/-det-er-rett-og-slett-ganske-umoderne

Ute nå

 I denne utgåva kan du lese om alt frå humanisme og flørting til musikk og korallrev, og mykje, mykje meir. 

BLI MED BALLADE BAK ORDENE LIVE!

Ballades serie om lyrikken i musikken, Bak ordene, går mandag 20. januar live sammen med Lars Lillo-Stenberg (som også vil framføre et par låter!), Rawdna Carita Eira og Brand Barstein.

Hvordan blir sangtekster til? Hva gjør lyrikken i musikken med sangene vi lytter til, hvorfor treffer de oss og hva kan de bety for oss?

Vi har med oss ingen ringere enn LARS LILLO-STENBERG, som også kommer til å spille et par låter; den samiske dikteren RAWDNA CARITA EIRA, som har skrevet sangtekster for blant andre Mari Boine og Hekla Stålstrenga og librettoen til operaen "Gállábártnit", som ble oppført i Toronto sist høst, og Brand Barstein, skribent hos blant andre Ballade.

Samtaleleder er Ballade-journalist Siri Narverud Moen.

Innledning ved Ballades redaktør, Guro Kleveland.

Vi gjør opptak for podkast som legges ut etter arrangementet.
Bak ordene live skjer i Fritt Ords lokaler i Oslo (rett ved Litteraturhuset) mandag 20. januar kl. 18.00 til 19.30. Enkel servering. Alt gratis.

Meld deg gjerne på på eventet på Facebook!

VELKOMMEN!

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler