Årets tidsskrift – Prisvinnerne er klare!

Vinneren av Årets tidsskrift 2014 er Eno. Redaktør Eirik Kydland

Fra juryens begrunnelse: «Eno har etter juryens mening løftet musikkjournalistikken her i landet. Det har blitt et viktig bransjeblad, samtidig som det evner å skrive almenngyldig og tilgjengelig om musikk. Den visuelle profilen er sober og helhetlig og gir ekstra glød til de allerede velskrevne tekstene. I 2011 ble det da nystartede Eno kåret til Årets komet. Siden har det bare blitt bedre og bedre, og årets jury slutter seg til tidligere utsagn om at magasinet gir deg stoff du ikke visste du ville ha.

Juryen har latt seg begeistre av redaksjonens nysgjerrige og fordomsfrie tilnærming til musikk i all sin mangfold, videreformidlet med en entusiasme som smitter.»

Juryens hederlige omtale går til tidsskriftene Plot og Bøygen.

Fra juryens begrunnelse: «Plot er et unikt tidsskrift i norsk sammenheng, med en helt egen stil. Det byr på gjennomarbeidete dokumentarartikler som borer i et tema, avslører og gir nye innsikter. Designen er innbydende og ren, og tekstene er illustrert med gode bilder av dyktige fotografer. I løpet av kort tid har Plot bidratt til å fornye den norske tidsskriftsjangeren og har etablert seg som et gjennomført profesjonelt magasin.»

 

«Bøygen har fullført sin 25 årgang, og er et studenttidsskrift på høyt nivå som tar litteratur og tekst på alvor. Blant skribentene finner vi både studenter og professorer, litterære debutanter og etablerte forfattere. Bøygen representerer en alternativ arena for akademisk tenkning, med rom for å utforske litteratur av alle sjangre og sjatteringer.»
 
Prisene deles ut etter årsmøtet i Norsk tidsskriftforening torsdag 7. mai 2014 kl. 18. Sted: Fritt Ords lokaler, Uranienborgveien 2, Oslo. Prisen er støttet av Norsk journalistlag og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.

 

Juryen har bestått av:
Siri Lindstad, Eva Løveid Mølster, Martin Lundell, Solveig Øye, Frode Molven. 

 

For mer informasjon, kontakt:

Redaktør Eno, Eirik Kydland (48 12 30 17), eirik.kydland@gmail.com

Redaktør Plot, Jo M. Bredeveien (90 97 89 90), jo@magasinetplot.no

Redaksjonsmedlem Bøygen, Hilde Mugaas (41 41 66 20), hildemugaas@gmail.com

Juryleder Siri Lindstad (926 15 086), post@sirilindstad.com

Styreleder, Norsk tidsskriftforening Bente Riise (905 84 838) b.riise@synogsegn.no

 

Norsk Tidsskriftforening er en samarbeidsorganisasjon for politiske, almennkulturelle og litterære tidsskrifter i Norge. Foreningen har i dag 89 medlemstidsskrifter.

Ute nå

 I denne utgåva kan du lese om alt frå humanisme og flørting til musikk og korallrev, og mykje, mykje meir. 

BLI MED BALLADE BAK ORDENE LIVE!

Ballades serie om lyrikken i musikken, Bak ordene, går mandag 20. januar live sammen med Lars Lillo-Stenberg (som også vil framføre et par låter!), Rawdna Carita Eira og Brand Barstein.

Hvordan blir sangtekster til? Hva gjør lyrikken i musikken med sangene vi lytter til, hvorfor treffer de oss og hva kan de bety for oss?

Vi har med oss ingen ringere enn LARS LILLO-STENBERG, som også kommer til å spille et par låter; den samiske dikteren RAWDNA CARITA EIRA, som har skrevet sangtekster for blant andre Mari Boine og Hekla Stålstrenga og librettoen til operaen "Gállábártnit", som ble oppført i Toronto sist høst, og Brand Barstein, skribent hos blant andre Ballade.

Samtaleleder er Ballade-journalist Siri Narverud Moen.

Innledning ved Ballades redaktør, Guro Kleveland.

Vi gjør opptak for podkast som legges ut etter arrangementet.
Bak ordene live skjer i Fritt Ords lokaler i Oslo (rett ved Litteraturhuset) mandag 20. januar kl. 18.00 til 19.30. Enkel servering. Alt gratis.

Meld deg gjerne på på eventet på Facebook!

VELKOMMEN!

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler