Petra – et av verdens underverker, Den levende skolen, Din daglige sjel, På søken etter en gudinnes fortellinger, Prinsessens hemmeligheter, Märthas engler - en fjær ble til fem høns
Byutviklingsprosessen i Bjørvikaområdet er en av de mest gjennomdiskuterte noensinne i Norge. Les også Kunstnerhus på Fogo Island, Kjoler og konstruksjoner, Designer av det uventede m.m
Grenselaus kjærleik og smelta is: Les kjærleikserklæringa frå Bjørn Hatterud til harryturar og grensehandel. Eirik Frøhaug Swendsen meiner vi må mobilisere til god, gamaldags og lokal miljøkamp.
Les bl.a. om: Den estiske komponisten Arvo Pärt. Samtale med Kaj Skagen. Flere artikler med og om ideer til et annerledes samfunn. Dikt, noveller, tegneserie, bokanmeldelser m.m.
Med internett og digitalisering er musikk-bransjens økonomi blitt totalt forandret.
Z oppsummerer, og spør bl.a. om musikk-videoen nå blitt kunstens domene? Er de beste musikkvideoene allerede historie eller?
Leder om voldtekt, Kvinnekamp i USA; angrepene på fagbevegelsen - afroamerikanerne rammes hardest, Damer i ei mannsverd, Kvinnekampen i USA: Fem steg frem – og fire og et halvt tilbake
Tema: Eurokalypse nå. Les bl.a. leder: EU er et annet sted. Fra finanskrise til masse-arbeidsløshet: Økende forskjeller og synkende tillit til politikken truer europeiske demokratier.
Les om ruspolitisk utvikling og trender. Med innbydende og forføreriske farger og design appellerer rusbrus til unge og urbane kvinner og menn. De som ønsker, kan shoppe syntetiske cannabioider på internett.
Laila Yrvum er klar med ny plate, Karl Seglem har streka opp reisverket for opninga av årets Vossa Jazz og Knut Aastad Bråten dreg opp problemstillingar knytt til vanskane med å opprette eit eige lærefag i felebygging.
Hvem vil arkitekter helst snakke med: hverandre, eller alle andre som også kan tenkes å ha noe å si om arkitektur? Hans Skotte etterlyser mer samfunnsforståelse.
Theatre in times of crisis: Høyrepopulistene angriper nederlandsk scenekunst. Intervjuer med Kate Valk, den tyske stjerneregissøren Michael Thalheimer m.fl.
Fiksjonslitteratur som inneholder selvbiografiske elementer er ikke lenger ren fiksjon, men en slags blandingslitteratur – altså er den uren.
Les: Menneskehetens spirituelle historie, Feng Shui – eller hvorfor livet er akkurat som det er, Årshoroskop for 2012, Mennesket - det fabelaktige multiunivers
Dobbeltnummer om flyktningpolitikk. Les bl.a:.Stor skam (leder), Norsk flyktningpolitikk i globaliseringens tid, Et liv i eksil – om kvinnelige asylsøkere, De papirløse
Les bl.a. disse artiklene: Arabiske kvinners statsborgerskap, En revolusjon i egyptisk familierett? Landsmann, snakk tyrkisk!
Reportasje fra Skottland, artikkel om visene til rallar-trubaduren Blind-Fredrik, urfolkskompetanse bidro til polfarersuksess, dikt, bokanmeldelser m.m.
Les bl.a. om: Digitalisering, stordata og kunstig intelligens. Store, komplekse datasett og kunstig intelligens kan gi ny innsikt om sykdom og helse. Helsetjenesten produserer store datamengder som kan utnyttes i forskning, men slik det er i dag, er disse dataene stengt.
Temaet denne gang er samling, og favner bl.a. livmor på sprit, teoretisering om museumsfotografiet og spørsmål om fornyet gjenstandsfokus kan ses som en protest mot opptattheten av samfunnsrollen.
Sommaren er her, og det er også årets tredje utgåve av Prosa! Tema er PR. Forkortinga PR står for det engelske public relations – offentlege relasjonar. Omgrepet gjer det tydeleg at reklame og salsarbeid handlar om meir enn gode tilbod, det handlar også om omdøme og tillit.
I Tidsskriftet nr. 7/2022 kan du blant annet lese mer om dette: Mekanisk trombektomi ved hjerneinfarkt, Covid-19-vaksinasjon blant europeiske innvandrere og at vegetar- og vegankost er sunt – med noe tilskudd
Vårutgåva av Prosa rettar blikket mot ein sakprosakategori som er like gamal som han er aktuell, nemleg biografien.
Spørsmål om ytringsfridom og debattklima var sentrale i 2021 og det er ingen teikn på at dei vil bli mindre viktige framover.
Ragnar Hovland blir 70 15. april i år. Men festen er alt i gang i Syn og Segn. I intervju med Sigrid Sørumgård Botheim innrømmer Hovland at «eg har kjensler, sjølv om dei sit langt inne». Litteraturkritikar Eivind Myklebust har gjenlese klassikaren Sveve over vatna og skriv om tull og alvor hos Hovland.
Korleis høyrest den eldste innspelte folkemusikken i Noreg ut? Er joiken terapi, protestsong eller både delar? Korleis kombinerer ein politisk engasjement og engasjement for folkekulturen? Dette og mykje meir les du om i julenummeret av Folkemusikk!
Barn og Covid-19: Foreldres spagat i pandemien – og alle valg som har blitt tatt og skal bli tatt – er temaet som rommer forsiden i nyeste utgave av Tidsskriftet. Skal man holde barnet hjemme? Må vi teste nå? Og skal 12-åringen få vaksine?
Tidsskriftet heiser regnbueflagget. Nytt nummer av Tidsskriftet har flere regnbue-artikler. Juni er nemlig Pride! Avalon Nuovo, som står bak forsiden, sier: «Ut fra egne erfaringer og erfaringene til andre LGBTQIA+-venner, tenkte jeg at jeg ville illustrere varmen og gleden ved å oppdage en kropp, enten det er ens egen eller kroppen til et annet menneske. For meg føles dette ganske sentralt i opplevelsen av å være skeiv, og det er en vakker ting å feire som del av Pride.»
Korleis jobbar ein faktasjekkar, og kor stort ansvar har fagkonsulenten for ferdig bok? Korleis påverkar konspirasjonsteoriar den offentlege samtalen, og kva treng vi eigentleg meningsjournalistikken til no som alle kan publisere eigne synspunkt i sosiale medium? Alt dette kan du lese om i vårens tredje nummer av Prosa.
Har romantiske komedier blitt håpløst utdaterte? Eller kan de fortsatt gi oss håp? Z ser nærmere på en sjanger som har stått fjellstøtt hos publikum, selv om den har blitt beskrevet som både naiv og eskapistisk, med tvilsomt kvinnesyn og reaksjonære tenkemåter. Har vi blitt for kyniske for romantiske komedier? Her kan du blant annet lese om Bringing Up Baby, Woody Allens Annie Hall, kultklassikeren Harold and Maude, Appropriate Behavior og Knocked Up.
Da kan du registrere deg her og få tilsendt informasjon om alle kurs vi arrangerer.
Fikk du ikke med deg alt? Se Tidsskriftdagen på Youtube!
Alle tidsskrift skal ha ISSN-nummer. ISSN-nummeret brukes til å identifisere tidsskriftet, og er det samme uansett årgang og utgavenummer.
Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.
Send e-post til post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.