Utgivelser

Les bl.a.: Jensen & Skodvin har tegnet et sommerhus på Vestlandet som ikke følger vanlige spilleregler. Den alternative arbeidsplassen. Fangeleirhistorien i Norge. Kunst av kullstøv.

Les bl.a.a: Gym på skolen fører til svært få bruddskader. Felles symptomer gjør det vanskelig å skille depresjon og demens. Sjeldne sykdommer og prioritering.

Rusreformens parole var fra "Plata til Rikshospitalet" men  hva har skjedd med stoffbrukernes overgang fra klient til pasient?"

Tekster av forfattere og skribenter fra Norge, Danmark og Amerika. Kjente og ukjente stemmer, som alle har det til felles at de er svært talentfulle. Bilder undergrunns-fotografen John Kerlefsen og akvareller av Jack Pierson.

Gje Brages heiderspris til Margit Sandemo, oppmodar Bråten. Forfattar Hans Olav Lahlum i samtale med den profilerte redaktøren Harald Stanghelle. Bedehussong på det ytste neset

Les portrettet av forfatterdronningen Bjørg Vik, bokanmeldelser, kronikk om kunsten å skrøne og Arthur Omre, og Litteraturgarasjen utforsking av Knut hamsuns Sult: Tretti dager uten mat, fyll og forfall.

Møt Benjamin Lowy , fotografen som tar vakre bilder av vondt, og Greg Gorman; kjendisportrettøren lærer videre.
Les også om Tine Dyrkorns fotoprosjekt etter fedmeoperasjon. Toralf Sandåker tester det nyeste og beste på utstyrsfronten

Naturen er overalt: rundt oss, i oss, med eller mot oss. I denne utgaven av Argument er det hele tiden mennesket og naturen som er i dialog eller strid. 

Politisk kunst; hva er det egentlig? I dette nummeret diskuteres begrepet politisk kunst. Nytt nummer 6. mars

Les bl.a. om sensur og forfall, den glemte illustratøren, bli med på besøk til Skissernas Museum i Lund, og møt vår nye spaltist, Sidsel Helliesen.

Flyktningebarn som forsvinner, funksjons-hemning og identitet, å være pen og seksuelt attraktiv diskvalifiserer ikke kvinnen fra å være et autentisk menneske

Hovedtema: Utdanning og pedagogikk. Artikler, dikt bokanmeldelser og annet spennende stoff.


Ekebergparken åpnet høsten 2013. Hvordan har det egentlig blitt, samspillet mellom Bjørbekk & Lindheims landskapsutforming og Christian Ringnes’ kunstsamling? 

Les om konspirasjonsteorier, vannmannens tidsalder og frihetens fare, Nazca-linjenen og anet spennende stoff. Faste spalter, salgstorg

Visste du at også de som røyker av og til har økt risiko for flere alvorlige sykdommer? Virker kortisonsprøyter mot sesongallergi? Bør flere fastleger drive praksisnær klinisk forskning?

Torbjørn Kalberg viser hvordan et av storverkene i europeisk kultur, Den guddommelige komedie, følger handlingen en gammel muslimsk fortelling om himmelferden til profeten Muhammed.

Tema MAT. Si meg hva du spiser, og jeg sier deg hvem du er. Mat er ikke bare bensin for kroppen, men forteller også hvor vi kommer fra, hva vi gjør og hvem vi vil være. I dette nummeret får vi ulike perspektiver på mat.

Tema: Les betraktninger om rusbehandling og skadereduksjon i fengsel, virtuelle rusmiljøer, fredsforhandlinger i Colombia og mye annet.

Du kan lese om Eilif Gundersen sitt favoritthorn, intervju med fersk felemakar Bård Riise Hoel, om kvifor vi ikkje spelar sekkepipe i Noreg, om forsking på eldre langeleikar, om instrumentsamlingar i musea, om nyskaping og innovasjon og mykje meir!

A-labs nybygg på Fornebu, der Statoil er hovedleietaker, har høstet lovord som et framtidsrettet signalbygg. Arkitektur N har sendt en arkitekt og en interiørarkitekt for å se nærmere på oljenasjonens nye ansikt.

Ute nå

Temaet denne gang er samling, og favner bl.a. livmor på sprit, teoretisering om museumsfotografiet og spørsmål om fornyet gjenstandsfokus kan ses som en protest mot opptattheten av samfunnsrollen.

Ønsker du kursinfo fra Tidsskriftforeningen?

Da kan du registrere deg her og få tilsendt informasjon om alle kurs vi arrangerer.

Fikk du ikke med deg alt? Se Tidsskriftdagen på Youtube!

Kunsthåndverk søker redaktør

Utlysningstekst finner du her.

Alle tidsskrift skal ha ISSN-nummer. ISSN-nummeret brukes til å identifisere tidsskriftet, og er det samme uansett årgang og utgavenummer.

Les mer her.

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler