Utgivelser

I Tidsskriftet nr. 11/2014 kan du blant annet lese om legers holdninger til organdonasjon, pasienter som avbryter LAR-behandling og om kronisk utmattelsessyndrom.

Arkitektur N mener at det i for liten grad har vært rom for frie innspill om det fremtidige regjeringskvartalet. Samtalen om regjerings-kvartalet må fortsette. 

Med fokus på den globale bevegelsen av hybridfilmer som for alvor har vridd dokumentarfilmen ut av flue-på-veggen estetikken.

Nordisk barne- og ungdomsfilm - Norsk barnefilm 70 år - Nils Malmros - Min barne kampfilm - Doktor Proktors prompepulver

Grunn til å jubilere: Dette er Numer 100! Fredrik Stabel ville vært 100 år i år og markeres med bok. Tove Janssons 100-års jubileum markeres med utstilling på Ateneum i Helsingfors.

Les bl.a. om religion kontra spiritualitet, om Abrahams lære; kunsten å manifestere et fantastisk liv og kjærlighetsplanetene Venus og Mars
 

 

I dette nummeret: Historikeren Trine Rogg Korsvik sammenlikner den store debatten om prostitusjon i 1880-åra med debatten i 1980-åra.

Som vanlig kommer tidsskriftet Rødt! med et ekstranummer til St. Hans. Det er et temanummer om BRICS-landa der Tore Linne Eriksen er temanummerredaktør.

Sommarutgåva av Syn og Segn er endeleg på marknaden!

Les. bl.a. Det norske hus: Vi bygger våre hus fort, billig og dårlig. Det er et tegn på at det ikke står så bra til med oss heller. Kunnskapssamfunn og samfunnskunnskap. Om sjøuhyrer, runebommer og fornuftens historie

I årets tredje nummer av Fotografi kan du lese om Bjørn Opsahl som har dokumentert livet bak kulissene i prateprogrammet Skavlan.
Vi har også tatt en prat med Newsha Tavakolian, en av Irans første kvinnelige fotojournalister.

Arkivkunst; hvordan arbeider ulike kunstnere med arkivet. En tendens innen samtids-kunsten tyder på at mange kunstnere arbeider med gammelt materiale. Gjennom bidrag fra flere kunstnere blir vi klokere på denne tendensen.

Øvelse og erfaring er viktig i kirurgien. Men er det ikke også viktig med talent? Hør intervju med Olaf Gjerløw Aasland i Tidsskriftets podkast, og les lederen hans.

Vitamin D - hvor mye er nok og er mer bedre for helsen? Gir legemidler mot AD/HD økt risiko for hjertesykdom hos barn? Var kvinner i akademia en trussel mot menn? 

1.første mai-nummeret. Abonnenter kan nå få tilsendt tidsskriftet som e-bok, dvs søkbar pdf, uten tillegg i prisen. I tillegg kan nytt abonnement tegnes via SMS 

Restaureringen av Eidsvollsbygningen har vært et av de mest omfattende restaureringsprosjektene i nyere norsk historie. Se den nye fotoversjonen av riksforsamlingen som gir et representativt bilde av dagens norske befolkning.

I dette nummeret av R&S debatteres alkoholkonsum, trender og mediefokus og politiske reaksjoner.

Vitamin D - hvor mye er nok og er mer bedre for helsen? Gir legemidler mot AD/HD økt risiko for hjertesykdom hos barn? Var kvinner i akademia en trussel mot menn? Dette og mye mer får du svar på i Tidsskriftets påskenummer, nr. 7/2014.

Les bl.a. Maria Magdalena – basert på kanaliseringer, Spirituell musikk, Spiraling - fra Kampsport til Fredssport, Arthurlegenden - et multidimensjonalt univers. Faste spalter, salgstorg m.m.

Kan én pille redde millioner fra å dø av kardiovaskulær sykdom? Hvorfor er tilbakemelding så vanskelig? Les om dette og mye mer i Tidsskriftet nr. 6/2014

Ute nå

Temaet denne gang er samling, og favner bl.a. livmor på sprit, teoretisering om museumsfotografiet og spørsmål om fornyet gjenstandsfokus kan ses som en protest mot opptattheten av samfunnsrollen.

Ønsker du kursinfo fra Tidsskriftforeningen?

Da kan du registrere deg her og få tilsendt informasjon om alle kurs vi arrangerer.

Fikk du ikke med deg alt? Se Tidsskriftdagen på Youtube!

Kunsthåndverk søker redaktør

Utlysningstekst finner du her.

Alle tidsskrift skal ha ISSN-nummer. ISSN-nummeret brukes til å identifisere tidsskriftet, og er det samme uansett årgang og utgavenummer.

Les mer her.

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler