Utgivelser

Les  om brukermedvirkning, nye morfin-preparater, mødre i LAR og mye annet i siste nummer av Rus & Samfunn.

Les bl.a. om Jakten på Berlusconi. Norsk film til å le av; den lattervekkende siden av norsk filmhistorie, Tung hovedrolledebut; Ane dahl Torps første hovedrolle i 1001 gram

Hvor mye bør du bevege deg hvis du vil leve lengst mulig? Finnes det gode alternativer til akuttinnleggelser? Hva kan rettspsykiatrien bidra med?

Om ville bær, uer, tørrfisk og opera, salt, gamle ord, det gode liv, kunst i fjæra, gruver og avfallsdeponi i Kvalsund, internatskole i etterkrigstida, og mye mer

Sakprosa er også kunst. Kunstbegrepet i litteraturen, i innkjøpsordningen, i kunsthistorieskrivingen og i samtalene vi fører, er en rød linje i høstens første utgave av Prosa.

Gjør sukker barn hyperaktive? Fødes det flest barn ved fullmåne? Må et traumatisk hudsår lukkes før det har gått åtte timer?

Det nye nummeret av ENO skal stå som et klart og tydelig bevis på at ideen om at kvinner ikke kan være fullstendig oppslukt av musikk, er rent oppspinn.

Z Filmtidsskrift med ny kortfilmutgave: Mini-intervjuer med flere kortfilmskaperne,
Z tar tempen på norsk kortfilm anno 2014. Anmeldelse av alle norske kortfilmer fra årets Kortfilmfestival i Grimstad - og mye mer!

Leica fyller hundre år i år, og i den forbindelse har vi valgt "Øyeblikket" som tema for dette nummeret av Fotografi. Vi viser et utvalg fotografer som på forskjellige måter forholder seg til det avgjørende øyeblikk i sin fotografi.

Les. bl.a.: Monumentet Høyblokka; et verneverdig bygg som gir mulighet til nye samtaler, et vitaliserende og vellykket skolebygg på Tynset, bevaring og videreutvikling av blågrønne systemer i byene gjør oss mindre sårbare for klimaendringene

Artikler i utvalg 2006 -2014. Cathrine Sandnes avrunder åtte år som redaktør for Samtiden med et utvalg av de over 300 artiklene hun har satt på trykk

Nytt Norsk Tidsskrift fyller 30 år, trykker opp igjen fire viktige artikler og spør; hvor står disse debattene i dag? Ellers kan du lese om dansk historikerstrid, økonomifaget og dets kritikere, hva særmerker den norske grunnloven - og mye annet

Bare rundt halvparten av påstandene i legemiddelreklame mottatt av allmennleger var korrekte og klinisk relevante, viser en studie publisert i Tidsskriftet nr. 16/2014.

Du kan mellom anna lese eit lengre intervju med ny direktør i CICERO Kristin Halvorsen, om einsemd, om lukkelege liv – utan utdanning, om folkestyret som rotnar på rot, om omsorgslønn, om kvifor nynorsk ikkje alltid er like kult, og mykje meir.

 FANFARE #4 – bullshitnummeret – ute 4.september! #4 dreier seg om bullshit. Målet er ikke å vise frem all bullshiten som omgir oss daglig, men via dritten peke på noe som forhåpentligvis kan kalles kvalitet. Slippfest 4.9 på Wurst i Oslo.

Les bl.a. lederen om Hamas, Oljedollar og draumar – i Midtausten, Barentshavet under angrep, Venezuela – revolusjon og olje (intervju). Mange bokomtaler.

Les Sivilisasjonenes fødsel og gjenfødsel, nær-døden-historier, Er du en gammel sjel? og mye annet spennende og interessant stoff. Faste spalter, salgstorg 

Femte nummer av La Granada har for første gang fått et tema, USAs litterære sentrum – New York.

Tema: KRITIKK

Ord og film. Med temaavdeling viet filmoffentligheten i vid forstand: tidsskrifter, kritikere, festivaler og alternative produksjons- og visningssteder.

Ute nå

Les bl.a. om: Digitalisering, stordata og kunstig intelligens. Store, komplekse datasett og kunstig intelligens kan gi ny innsikt om sykdom og helse. Helsetjenesten produserer store datamengder som kan utnyttes i forskning, men slik det er i dag, er disse dataene stengt.

Ønsker du kursinfo fra Tidsskriftforeningen?

Da kan du registrere deg her og få tilsendt informasjon om alle kurs vi arrangerer.

Fikk du ikke med deg alt? Se Tidsskriftdagen på Youtube!

Kunsthåndverk søker redaktør

Utlysningstekst finner du her.

Alle tidsskrift skal ha ISSN-nummer. ISSN-nummeret brukes til å identifisere tidsskriftet, og er det samme uansett årgang og utgavenummer.

Les mer her.

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler