Les om brukermedvirkning, nye morfin-preparater, mødre i LAR og mye annet i siste nummer av Rus & Samfunn.
Les bl.a. om Jakten på Berlusconi. Norsk film til å le av; den lattervekkende siden av norsk filmhistorie, Tung hovedrolledebut; Ane dahl Torps første hovedrolle i 1001 gram
Hvor mye bør du bevege deg hvis du vil leve lengst mulig? Finnes det gode alternativer til akuttinnleggelser? Hva kan rettspsykiatrien bidra med?
Om ville bær, uer, tørrfisk og opera, salt, gamle ord, det gode liv, kunst i fjæra, gruver og avfallsdeponi i Kvalsund, internatskole i etterkrigstida, og mye mer
Sakprosa er også kunst. Kunstbegrepet i litteraturen, i innkjøpsordningen, i kunsthistorieskrivingen og i samtalene vi fører, er en rød linje i høstens første utgave av Prosa.
Gjør sukker barn hyperaktive? Fødes det flest barn ved fullmåne? Må et traumatisk hudsår lukkes før det har gått åtte timer?
Det nye nummeret av ENO skal stå som et klart og tydelig bevis på at ideen om at kvinner ikke kan være fullstendig oppslukt av musikk, er rent oppspinn.
Z Filmtidsskrift med ny kortfilmutgave: Mini-intervjuer med flere kortfilmskaperne,
Z tar tempen på norsk kortfilm anno 2014. Anmeldelse av alle norske kortfilmer fra årets Kortfilmfestival i Grimstad - og mye mer!
Leica fyller hundre år i år, og i den forbindelse har vi valgt "Øyeblikket" som tema for dette nummeret av Fotografi. Vi viser et utvalg fotografer som på forskjellige måter forholder seg til det avgjørende øyeblikk i sin fotografi.
Les. bl.a.: Monumentet Høyblokka; et verneverdig bygg som gir mulighet til nye samtaler, et vitaliserende og vellykket skolebygg på Tynset, bevaring og videreutvikling av blågrønne systemer i byene gjør oss mindre sårbare for klimaendringene
Artikler i utvalg 2006 -2014. Cathrine Sandnes avrunder åtte år som redaktør for Samtiden med et utvalg av de over 300 artiklene hun har satt på trykk
Nytt Norsk Tidsskrift fyller 30 år, trykker opp igjen fire viktige artikler og spør; hvor står disse debattene i dag? Ellers kan du lese om dansk historikerstrid, økonomifaget og dets kritikere, hva særmerker den norske grunnloven - og mye annet
Bare rundt halvparten av påstandene i legemiddelreklame mottatt av allmennleger var korrekte og klinisk relevante, viser en studie publisert i Tidsskriftet nr. 16/2014.
Du kan mellom anna lese eit lengre intervju med ny direktør i CICERO Kristin Halvorsen, om einsemd, om lukkelege liv – utan utdanning, om folkestyret som rotnar på rot, om omsorgslønn, om kvifor nynorsk ikkje alltid er like kult, og mykje meir.
FANFARE #4 – bullshitnummeret – ute 4.september! #4 dreier seg om bullshit. Målet er ikke å vise frem all bullshiten som omgir oss daglig, men via dritten peke på noe som forhåpentligvis kan kalles kvalitet. Slippfest 4.9 på Wurst i Oslo.
Les bl.a. lederen om Hamas, Oljedollar og draumar – i Midtausten, Barentshavet under angrep, Venezuela – revolusjon og olje (intervju). Mange bokomtaler.
Les Sivilisasjonenes fødsel og gjenfødsel, nær-døden-historier, Er du en gammel sjel? og mye annet spennende og interessant stoff. Faste spalter, salgstorg
Femte nummer av La Granada har for første gang fått et tema, USAs litterære sentrum – New York.
Ord og film. Med temaavdeling viet filmoffentligheten i vid forstand: tidsskrifter, kritikere, festivaler og alternative produksjons- og visningssteder.
Les bl.a. om: Digitalisering, stordata og kunstig intelligens. Store, komplekse datasett og kunstig intelligens kan gi ny innsikt om sykdom og helse. Helsetjenesten produserer store datamengder som kan utnyttes i forskning, men slik det er i dag, er disse dataene stengt.
Temaet denne gang er samling, og favner bl.a. livmor på sprit, teoretisering om museumsfotografiet og spørsmål om fornyet gjenstandsfokus kan ses som en protest mot opptattheten av samfunnsrollen.
Sommaren er her, og det er også årets tredje utgåve av Prosa! Tema er PR. Forkortinga PR står for det engelske public relations – offentlege relasjonar. Omgrepet gjer det tydeleg at reklame og salsarbeid handlar om meir enn gode tilbod, det handlar også om omdøme og tillit.
I Tidsskriftet nr. 7/2022 kan du blant annet lese mer om dette: Mekanisk trombektomi ved hjerneinfarkt, Covid-19-vaksinasjon blant europeiske innvandrere og at vegetar- og vegankost er sunt – med noe tilskudd
Vårutgåva av Prosa rettar blikket mot ein sakprosakategori som er like gamal som han er aktuell, nemleg biografien.
Spørsmål om ytringsfridom og debattklima var sentrale i 2021 og det er ingen teikn på at dei vil bli mindre viktige framover.
Ragnar Hovland blir 70 15. april i år. Men festen er alt i gang i Syn og Segn. I intervju med Sigrid Sørumgård Botheim innrømmer Hovland at «eg har kjensler, sjølv om dei sit langt inne». Litteraturkritikar Eivind Myklebust har gjenlese klassikaren Sveve over vatna og skriv om tull og alvor hos Hovland.
Korleis høyrest den eldste innspelte folkemusikken i Noreg ut? Er joiken terapi, protestsong eller både delar? Korleis kombinerer ein politisk engasjement og engasjement for folkekulturen? Dette og mykje meir les du om i julenummeret av Folkemusikk!
Barn og Covid-19: Foreldres spagat i pandemien – og alle valg som har blitt tatt og skal bli tatt – er temaet som rommer forsiden i nyeste utgave av Tidsskriftet. Skal man holde barnet hjemme? Må vi teste nå? Og skal 12-åringen få vaksine?
Tidsskriftet heiser regnbueflagget. Nytt nummer av Tidsskriftet har flere regnbue-artikler. Juni er nemlig Pride! Avalon Nuovo, som står bak forsiden, sier: «Ut fra egne erfaringer og erfaringene til andre LGBTQIA+-venner, tenkte jeg at jeg ville illustrere varmen og gleden ved å oppdage en kropp, enten det er ens egen eller kroppen til et annet menneske. For meg føles dette ganske sentralt i opplevelsen av å være skeiv, og det er en vakker ting å feire som del av Pride.»
Korleis jobbar ein faktasjekkar, og kor stort ansvar har fagkonsulenten for ferdig bok? Korleis påverkar konspirasjonsteoriar den offentlege samtalen, og kva treng vi eigentleg meningsjournalistikken til no som alle kan publisere eigne synspunkt i sosiale medium? Alt dette kan du lese om i vårens tredje nummer av Prosa.
Har romantiske komedier blitt håpløst utdaterte? Eller kan de fortsatt gi oss håp? Z ser nærmere på en sjanger som har stått fjellstøtt hos publikum, selv om den har blitt beskrevet som både naiv og eskapistisk, med tvilsomt kvinnesyn og reaksjonære tenkemåter. Har vi blitt for kyniske for romantiske komedier? Her kan du blant annet lese om Bringing Up Baby, Woody Allens Annie Hall, kultklassikeren Harold and Maude, Appropriate Behavior og Knocked Up.
Da kan du registrere deg her og få tilsendt informasjon om alle kurs vi arrangerer.
Fikk du ikke med deg alt? Se Tidsskriftdagen på Youtube!
Alle tidsskrift skal ha ISSN-nummer. ISSN-nummeret brukes til å identifisere tidsskriftet, og er det samme uansett årgang og utgavenummer.
Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.
Send e-post til post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.