Utgivelser

I årets siste Fett går vi under overflaten med Jon Mikkel Brock Ålvik, ser på barnehage-bløffen med distriktsblikk, gir deg ei sexy innføring i streik, ser på bokhøstens kvinneliv og mye mer.

Vi har møtt tre generasjoner leger – herlige folk som deler tanker og erfaringer fra legelivet.

Årets siste utgave av NUMER har et bredt spekter av stoff; fra troll til utstillingshonorar, fra Rembrandt til Tegnebiennale.

Tema: Filmanalyse. I dette nummeret av Z løfter vi opp det øverste laget av filmfortellingen og inviterer deg til å følge et knippe filmdetektiver i deres avsløringer av mediets underliggende konstruksjon.

Tidsskriftet Rødt! sitt julenummer har hovedartikkel om TISA, som er den nye, hemmelige avtalen som er under forhandling om privatisering av tjenester.

Les bl.a. om BENEDICT CUMBERBATCH som har blitt en av Englands mest hyllede skuespillere, om YANN DEMANGE som var den store ”snakkisen” på årets filmfestival i Berlin.

Legevakt-Norge er i endring og flere får lengre reisevei. Noen har allerede så lang reisevei at bakvakt bør vurderes. Og kanskje flere fastleger bør dra på hjemmebesøk?

Dette nummeret handler det om lokal utvikling, krigstid og kulturhistorie, mat, språk, litteratur og musikk.

Objektiv #10 er det andre nummer på engelsk, og ble lansert under Paris Photo i november.

I dette nummeret forteller Jan Carlsen og Are Carlsen historien om Hecla, en skandinavisk industrisuksess i New York. Du kan også lese om Villa Tussefaret, vinneren av Betongelementprisen 2014, og Helen & Hards boligtårn på Rundeskogen.

Korleis er kvardagen for russiske journalistar, forfattarar og opposisjonelle kunstnarar i dag? Samtale: Sosial bustadbygging. Dag Øistein Endsjø skriv om radikalt dyrevern og Knut Aastad Bråten undrar seg over kvifor vi pyntar oss med så mange namn.

Les om diagnoser og medisinering av adferd, bergenaksjonen og skadereduksjon for røykere og annet godt stoff i siste nummer av R&S.

Les: Byens stemmer; vinnertekstene i årets tekstkonkurranse. Christiania - fra fristad til kjøpstad? Wopko Jensma: Gjensyn med en glemt legende. Om skam og beskyttelse: Møt forfatteren Kari Løvaas

Allmennlegens rolle ved spiseforstyrrelser, spesialistutdanning av leger, helse-økonomiske analyser og forebygging av kjemisk vold i Syria. Les mer i Tidsskriftet nr. 21.

Tema for årets andre utgave av tidsskriftet DRAMA er publikum - i betydninga "hva gjør det med deg å ha et publikum"?

Tema: Familien. Dette nummeret av Arr handler om hvordan familien gjennom historien har vært gjenstand for stor interesse og påvirkning fra instanser utenfor familien – staten, filosofene, politikerne, kirken eller reklamebransjen.

Jobben kan gjøre deg syk. En rekke ulike yrker kan gi lungekreft, hørselstap, astma eller kols, og leger må bli flinkere til å melde fra til Arbeidstilsynet. Les flere artikler om dette i Tidsskriftet nr. 20/2014.

Temaet er “sport”, men de færreste av fotografene er rendyrkede sportsfotografer. Vi ønsket ikke primært å vise de vanlige sportsbildene som man ser i VG eller Dagbladet, men heller ta en titt på de mer uvanlige uttrykkene innen sportsfotografiet

I Tidsskriftet nr. 19/2014 kan du blant annet lese om hjerteinfarkt i Norge, bekken-bunnssvikt etter fødsel og om ebola. 

Les  om brukermedvirkning, nye morfin-preparater, mødre i LAR og mye annet i siste nummer av Rus & Samfunn.

Ute nå

Temaet denne gang er samling, og favner bl.a. livmor på sprit, teoretisering om museumsfotografiet og spørsmål om fornyet gjenstandsfokus kan ses som en protest mot opptattheten av samfunnsrollen.

Ønsker du kursinfo fra Tidsskriftforeningen?

Da kan du registrere deg her og få tilsendt informasjon om alle kurs vi arrangerer.

Fikk du ikke med deg alt? Se Tidsskriftdagen på Youtube!

Kunsthåndverk søker redaktør

Utlysningstekst finner du her.

Alle tidsskrift skal ha ISSN-nummer. ISSN-nummeret brukes til å identifisere tidsskriftet, og er det samme uansett årgang og utgavenummer.

Les mer her.

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler