Utgivelser

Eg trur ikkje me forstå tida me lever i betre ved å drukna i den, sier Terje Nordby i intervju med STEMMER nr. 1/2015. Myter og fortellinger er tema for dette nummeret av STEMMER.

Årets påskenummer. I dette nummeret er helseminister Bent Høie portrettintervjuet, og du kan lese om hvorfor han mener at han har drømmejobben.

I dette nummeret av Arkitektur N presenterer vi to nye kulturhus, Stormen i Bodø og Bok & Blueshuset i Notodden. Begge kombinerer mange ulike kulturfunksjoner i ett og samme bygg. 

Afrika - et mangfold av fortellinger.  Afrika har vi hørt om og hatt forestillinger om, og noen av oss fra nord har levd der, eller vært på reise i verdensdelen. Norge og Nord-Norge har langvarige forbindelser til afrikanske land.

Tidsskriftet nr. 5/2015 er viet barns helse. Du kan blant annet lese om den vanskelige overgangen fra barn til voksen for ungdom med kroniske sykdommer, og om barn som blir friske av kreftsykdommen, men som får helseproblemer senere.

Les bl.a.: Fører demokrati til menneskelig velferd? BO ROTHSTEIN tror kvaliteten på offentlig forvaltning er viktigere.

8. marsnummer av Rødt!: Sekstimersdagen. 50 sider av siste nummer av tidsskriftet er om sekstimersdagen.
Jorun Gulbrandsen har vært på Tine Meierier på Heimdal utenfor Trondheim og intervjuet meieri-sjefen, ansatte og tillitsvalgte.

Dekadanse er temaet i denne utgaven og utforsker den eldgamle og likevel relevante forestillingen om dekadansen, om sivilisasjonens forfall og menneskets evige avsporing.

Tema: Ytringsfrihet. Numer ønsker å speile bredden i den pågående debatten om ytringsfrihet i tekst og strek; en frihet under angrep.

Fanfare – nå på japansk og engelsk! Når det femte nummeret av Fanfare lanseres, er det i en norsk, engelsk og japansk utgave.

Psykisk sykdom som årsak til kriminell handling, utilregnelighet og rettspsykiatri og selvmord, depresjon og antidepressiver er noe av det du kan lese mer om i dette nummeret.

Fyrste utgåve av Syn og Segn i 2015 er på marknaden! I den ferske utgåva kan du mellom anna lese meir om alderdom, den katolske biskopen i Oslo Bernt I. Eidsvig, barn og medisinering, posttraumatisk vekst og mykje meir.

Samtaler med eldre pasienter, mødre som ammer og ikke ammer, skadelig «naturmedisin» og rusmidler som skader og lindrer er noe av det du kan lese mer om i Tidsskriftet nr. 3/2015.

I dette nummeret av Arkitektur N kan du lese om to energinøytrale kontorbygg, nye hus som er en del av klimaløsningen heller enn en del av problemet. Landskapsarkitekt Inge Dahlman forteller om dialogen han har med landskapet.

Dette er den første utgaven av det som nå kommer til å bli en årlig utgave, hvor Fotografi fordyper seg i en bredere forståelse av hva naturfotografiet kan være.

Rusmiddelmisbrukere sliter med mye mer enn selve rusmisbruket. De har i tillegg i gjennomsnitt fire sykdomsdiagnoser. Mange får likevel ikke den behandlingen de trenger. Les også om spedbarn som ikke hører, om dumpingplager etter magekirurgi, om endringsprosesser i sykehus og mye mer.

Les om helsepolitikk og helsebyråkrati, rusmiddelbruk blant unge, ettervern, kontrollstrategier i siste nummer av Rus & Samfunn.

60 sider om blåblått fra Rødt! Tidsskriftet Rødt! utgir i januar et ekstranummer om den blåblå regjeringa

I dette nummeret av Arkitektur N presenterestre prosjektet i Vardø Restored, som bidrar til å gi ny optimisme til en by preget av nedgang og fraflytting

Et nummer om animal horror, argentinsk film og hvordan noen av vår tids beste filmskapere ser for seg filmfremtiden

Ute nå

Temaet denne gang er samling, og favner bl.a. livmor på sprit, teoretisering om museumsfotografiet og spørsmål om fornyet gjenstandsfokus kan ses som en protest mot opptattheten av samfunnsrollen.

Ønsker du kursinfo fra Tidsskriftforeningen?

Da kan du registrere deg her og få tilsendt informasjon om alle kurs vi arrangerer.

Fikk du ikke med deg alt? Se Tidsskriftdagen på Youtube!

Kunsthåndverk søker redaktør

Utlysningstekst finner du her.

Alle tidsskrift skal ha ISSN-nummer. ISSN-nummeret brukes til å identifisere tidsskriftet, og er det samme uansett årgang og utgavenummer.

Les mer her.

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler