Utgivelser

I den ferske utgåva kan du lese om framtidsskulen, Midtausten, om å snakke med seg sjølv, Armenia og kommunalt sjølvstyre. Og mykje meir.

Les: Økolandsbyen i Hurdal er en suksess, og det spørres om det er tatt riktige grep i de nye bygatene i Bjørvvika. Les også om modul-byggeprosjektet Grønneviksøren studentboliger i Bergen.

Tema: Blikk, begjær og politikk. Hvordan ser vi på film og hvordan ser filmen tilbake på oss? 

I Tidsskriftet nr. 15/2015 publiseres den første artikkelen i den nye sjangeren Klinisk oversikt. Dette er narrative oversiktsartikler basert på forfatterens egen erfaring og et skjønnsmessig litteraturutvalg.

Temanummer om litteratur og bevissthetsdannelse

Store vekttap etter overvektskirurgi medfører gjerne overflødig hud, noe som kan gi et stigmatiserende utseende og uttalte fysiske og psykiske plager. Plastikkirurgiske inngrep kan gi høyere funksjonsnivå og økt livskvalitet.

I et samfunn der du har blitt fortalt at du har all verdens muligheter og at det er bare opp til deg selv å gripe dem, er det gode vilkår for at gap mellom forventninger og realistiske muligheter oppstår.

Planleggingen av et nytt regjeringskvartal er i gang, og diskusjonen om byggehøyder og antall kvadratmetere går høyt etter offentliggjøringen av de syv forslagene og ekspertkomiteens evaluering. 

Det smeller i Midtøsten. Det har det gjort lenge, men nå er det store forandringer. Da er det tdidsskriftet Rødt! kommer med et ekstranummer – om Midtøsten.

Husker du "De tre røverne",Tomi Ungerers barnebok fra 60-tallet. Han hadde et stort jublende publikum helt til de oppdaget at han også tegnet politiske og erotiske tegninger. Da ble han svartelistet og emigrerte. Selv i dag er han ikke erklært stueren.

Les meir om arkitektur, estetikk og etikk, om kvardagspoet og musikar Odd Nordstoga og kva for signal Noreg sender når vi nøler med å gje barn klagerett til FNs barnekomité. Les òg ein sterk tekst frå den kjende bloggaren Roy Ngerng, som skriv om ytringskåra i Singapore – og mykje, mykje meir.

I Tidsskriftet nr. 9/2015 kan du blant annet lese om warfarinbehandling, multippel sklerose og miljøfaktorer.

Tidsskriftet Rødt! sitt 1. mainummer har tema Hellas. Hvilke  muligheter har grekerne for å hindre ytterligere nedskjæringer og rasering av velferdsgoder?

I årets tredje utgave tar vi for oss dokumenterfotografiet. Vi har tatt en titt på årets tredje runde av Norwegian Journal of Photography, og vi har snakket med fotografer som på hver sin måte har dokumentert den verden vi lever i.

I den 2. utgaven av Nordnorsk Magasin i årgang 38 skriver vi om mat fra ville vekster og golvmatter vevd av gamle lofotgarn. Glasskavlene som ikke lenger holder garnene flytende, men er blitt til samleobjekter.

I Tidsskriftet nr. 8/2015 kan du lese om forskningsetikk, sårinfeksjoner og autoimmunsvikt. Medisinsk forskning kan ha både tilsiktede og utilsiktede konsekvenser.

En side ved rettsliggjøringen i rusfeltet er at spørsmålene kan omdefineres fra å være faglige vurderinger til å bli spørsmål om lovens vilkår er innfridde, skriver jusprofessor Karl Harald Søvig.

I denne utgaven kan du blant annet lese om skader i russetiden. En landsomfattende kartlegging viser at mai er den måneden i året da 19-åringer har flest skader, og at 19-åringer har langt flere skader i mai enn det 16-åringer og 21- åringer har.

Tema: ROM: Hva slags rom skaper teatret i dag, og hvordan? Hvordan kan dramapedagogikken la seg inspirere av utviklingen av nye former for teaterrom?

Hva er det de driver med borti Sverige? Og hvordan står det til med norske partiers feministiske fokus? I årets første utgave av Fett er primært Norge og Sverige under lupa, noe som involverer både vikinger og «generasjon prestasjon».

Ute nå

Temaet denne gang er samling, og favner bl.a. livmor på sprit, teoretisering om museumsfotografiet og spørsmål om fornyet gjenstandsfokus kan ses som en protest mot opptattheten av samfunnsrollen.

Ønsker du kursinfo fra Tidsskriftforeningen?

Da kan du registrere deg her og få tilsendt informasjon om alle kurs vi arrangerer.

Fikk du ikke med deg alt? Se Tidsskriftdagen på Youtube!

Kunsthåndverk søker redaktør

Utlysningstekst finner du her.

Alle tidsskrift skal ha ISSN-nummer. ISSN-nummeret brukes til å identifisere tidsskriftet, og er det samme uansett årgang og utgavenummer.

Les mer her.

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler