Utgivelser

I årets siste utgåve kan du lese om feminisme, EU, kjensler og våpen. Og noko til.

Møt Kristoffer Hivju om innspillingen av Birkebeinerne, JJ Abrams om 40 år med Star Wars og Fredrik Horn Akselsen om satanister og andre djevler + les mye mer filmstoff

Les bl.a.: Hva er en filmkurator? / Da Viggo Mortensen kom til Tromsø / Kuratering. Programmering. Og aktivisme / Reality Check /  -og mye mer!.

Les om fritt behandlingsvalg, bortvisningspraksis og amfetaminbruk i siste nummer av Rus & Samfunn.

I denne utgaven kan du lese om sammenhengen mellom levekår og rusmiddelforgiftning, og på Tidsskriftet.no har vi nå publisert en oppfordring til anonyme sæddonorer.

Temaer: Sverige og Barnelitteratur. Retorikk, språk og skrivetips vies stor plass i dette nummeret, der vi også presenterer vinnertekstene i årets tekstkonkurranse om Svev.

Har yrkesfagelever generelt dårligere lokaler enn elever på studiespesialiserende fag? En ny forskningsrapport viser at det er betydelige kvalitetsforskjeller mellom læringsmiljøene som tilbys elever på videregående skole, til tross for ny politisk godvilje i forhold til yrkesfagene.

To nye, norske studier viser at ny DNA-teknologi kan hjelpe legene å finne diagnose på medfødt syndrom eller nevrologisk sykdom som tidligere har vært vanskelig.

I Tidsskriftet nr. 19/2015 kan du blant annet lese om uttrykkssensitivitet for fedme og overvekt.

Helse er blitt et av de viktigste spørsmålene i vår tid, på både politisk, sosialt og individuelt nivå. Arr ønsker i dette nummeret å ta utgangspunkt i det altomfattende i vår tids helsebegrep, og se på utvidelsen av begrepet i et historisk perspektiv. 

I Fotografi # 6 ser vi på fotografiets utvikling fra akt til porno, på ungdommers utforskning av identitet og på fotografisk tolkning av malerier.

Rusomsorgen behøver et virkelig løft, mener Anlov Mathiesen. Bent Høie er gjest i tidsskriftet og du kan blant mange andre saker lese om narkotikasituasjonen i Europa

Hva skal til for å redusere nordmenns økende CO2-utslipp til et bærekraftig nivå? Sykkelgate som ikke er noen sykkelgate, kjøkkenarkitektur gjennom det 20. århundre, m.m.

I Tidsskriftet nr. 17/2015 kan du blant annet lese om samhandling i praksis, tvillingsvangerskap med komplikasjoner og prostitusjon.

Tema: Fiksjon <-> Virkelighet. Dersom man anvender «virkeligheten som forelegg for fiksjonen» må man ta høyde for at virkelige liv gjerne er rotete, uperfekte og uten klare narrativer. Er dette til hinder for helhetlige, rørende, klartkommuniserende verk?

I Fotografi #5 tar vi blant annet for oss temaet relasjoner og vi har pratet med fotografer som på hver sin måte har utforsket menneskelige bånd.

Les om høstens norske drama Hevn, krimkomedien Wendyeffekten, møt Ghita Nørby og les om dokumentaren om Ingrid Bergmann. For å nevne noe...

 

I Tidsskriftet nr. 16/2015 kan du blant annet lese om bruk av statistiske metoder i klinisk medisin. Vi får svar på hvorfor p-verdien er signifikant og hva vi kan si om kausalitet.

I den ferske utgåva kan du lese om framtidsskulen, Midtausten, om å snakke med seg sjølv, Armenia og kommunalt sjølvstyre. Og mykje meir.

Les: Økolandsbyen i Hurdal er en suksess, og det spørres om det er tatt riktige grep i de nye bygatene i Bjørvvika. Les også om modul-byggeprosjektet Grønneviksøren studentboliger i Bergen.

Ute nå

I Tidsskriftet nr. 7/2022 kan du blant annet lese mer om dette: Mekanisk trombektomi ved hjerneinfarkt,  Covid-19-vaksinasjon blant europeiske innvandrere og at vegetar- og vegankost er sunt – med noe tilskudd

Ønsker du kursinfo fra Tidsskriftforeningen?

Da kan du registrere deg her og få tilsendt informasjon om alle kurs vi arrangerer.

Fikk du ikke med deg alt? Se Tidsskriftdagen på Youtube!

Kunsthåndverk søker redaktør

Utlysningstekst finner du her.

Alle tidsskrift skal ha ISSN-nummer. ISSN-nummeret brukes til å identifisere tidsskriftet, og er det samme uansett årgang og utgavenummer.

Les mer her.

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler