Z FILMTIDSSKRIFT NR 3 2016

Norske kortfilmskapere om norsk film | Trender i norsk dokumentarfilm | Norsk musikkvideo | Internasjonal kortfilm | Norsk kortfilm anmeldt | Musikk for øyet og Raumlichtkunst

Norsk og internasjonal kortfilm er tema for et ferskt nummer av Z filmtidsskrift. Her anmeldes og diskuteres alle typer kortfilm inklusive dokumentarer og musikkvideoer. Bladet gir leserne en unik mulighet til å følge utviklingen innenfor en kreativ sjanger som teller mange av våre mest kjente filmregissører. Z har fulgt kortfilmen med årlige utgaver siden 1985.

 

Norske kortfilmskapere om norsk film: Z har spurt kortfilmskaperne Henrik Martin Dahlsbakken, Marius Myrmel, Kristian Pedersen, Jakob Rørvik og Birgitte Sigmundstad om synspunkter på norsk film og kortfilm, og om refleksjoner rundt arbeidet med egne filmer.

 

Trender i norsk dokumentarfilm: En trend i norsk dokumentarfilm er en stadig økende personfokusering. Går denne på bekostning av temaene som skal belyses? I sin tekst «Mennesker og møter – norsk dokumentarfilm anno 2016» ser professor i filmvitenskap Gunnar Iversen på trender i årets norske dokumentarfilmproduksjon.

 

Norsk kortfilm: Som vanlig anmelder vi alle kortfilmene i det norske hovedprogrammet i Grimstad. Dette er unikt, for mange av disse filmene er dette den omtalen de kommer til å få.

 

Internasjonal kortfilm: Hva er en god kortfilm? Årets internasjonale Grimstad-program viste mangfoldet i - og gav også grobunn for refleksjoner rundt – kortfilmen som kunstform. I år hadde Kortfilmfestivalen i Grimstad invitert fem av verdens mest profilerte festivaler til å kuratere hvert sitt program på festivalen, samt et internsjonalt program kuratert av festivalen selv. Chloe Faulkner reflekterer over kortfilmen som kunstform - «La verden komme inn».

 

Norsk musikkvideo: Årets program i Grimstad viste både musikere og regissører som bruker mediet til å markere temaer de er opptatt av. Atle Hunnes Isaksen skriver om dem i «Musikkvideoer som vil noe».

 

Musikk for øyet og Raumlichtkunst: Abstrakt film har en lang tradisjon i kortfilmhistorien. Vi har intervjuet Cindy Keefer – direktøren for Center for Visual Music – både om arbeidet senteret hennes utfører for å restaurere og fronte abstrakt film, blant annet filmene til mesteren Oskar Fischinger, og om den store rekonstruksjonen de har skapt av Fischingers tidlige multimediaforestillinger: Raumlichtkunst.

Ute nå

 I denne utgåva kan du lese om alt frå humanisme og flørting til musikk og korallrev, og mykje, mykje meir. 

BLI MED BALLADE BAK ORDENE LIVE!

Ballades serie om lyrikken i musikken, Bak ordene, går mandag 20. januar live sammen med Lars Lillo-Stenberg (som også vil framføre et par låter!), Rawdna Carita Eira og Brand Barstein.

Hvordan blir sangtekster til? Hva gjør lyrikken i musikken med sangene vi lytter til, hvorfor treffer de oss og hva kan de bety for oss?

Vi har med oss ingen ringere enn LARS LILLO-STENBERG, som også kommer til å spille et par låter; den samiske dikteren RAWDNA CARITA EIRA, som har skrevet sangtekster for blant andre Mari Boine og Hekla Stålstrenga og librettoen til operaen "Gállábártnit", som ble oppført i Toronto sist høst, og Brand Barstein, skribent hos blant andre Ballade.

Samtaleleder er Ballade-journalist Siri Narverud Moen.

Innledning ved Ballades redaktør, Guro Kleveland.

Vi gjør opptak for podkast som legges ut etter arrangementet.
Bak ordene live skjer i Fritt Ords lokaler i Oslo (rett ved Litteraturhuset) mandag 20. januar kl. 18.00 til 19.30. Enkel servering. Alt gratis.

Meld deg gjerne på på eventet på Facebook!

VELKOMMEN!

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler