WUXIA 1/2-16

Les bl.a.om norsk kinokultur, hyllest av horrorfilmregissøren Larry Cohen, og om Serge Daney i Mira Refseth Langelands oversettelse av «Kamerakjøringen i Kapo»

Vi retter igjen fokus mot film og filmkultur i et nummer som både rommer en svanesang for norsk kinokultur, en grundig lesning og hyllest av horrorfilmregissøren Larry Cohen, og Serge Daney i Mira Refseth Langelands oversettelse av «Kamerakjøringen i Kapo» - en tekst som forblir et filmkritisk tankekors. 

Innhold i nummeret:

Om den norske kinoopplevelsen - Aksel Kielland om den fattige filmkulturen

Tilfellet Larry Cohen - Jacob Lillemose og Karsten Wind Meyhoff analyserer pop-art-gore auteuren

Et spørsmål om moral -  Maria Moseng introduserer Serge Daneys kanoniske tekst

Kamerakjøringen i Kapo - Serge Daney - her oversatt til norsk for første gang ved Mira Refseth Langeland

Kritisk gjenvinning  - Anders Lysne leser Montages på papir

Det brysomme temaet - Johanne Kielland Servoll anmelder essaysamlingen Ta det som en mann, frue! 

 

WUXIA 1/2-16 inneholder også flere anbefalinger og anmeldelser. Denne gangen har vi fått Victoria Kielland, Leif Magne Tangen, Mariken Halle og Andréa Picard til å komme med sine helt personlige anbefalinger av det beste de har sett den siste tiden.

 

SLIPPFEST!

Vi slipper det nye nummeret i vår favorittbokhandel Cappelens forslag. Her vil det bli høytopplesning ved Victoria Kielland, og visning av alles svenske favoritt-ungdomsserie BERT. Og selvfølgelig blir det salg av det nye nummeret til vennlige priser. Mer informasjon om slippfesten på Facebook-eventet her.

 

Tid: Onsdag 31. august klokken 19.00
Sted: Cappelens Forslag, Bernt Ankersgate 4, Oslo

 

Og som alltid er det mulig å tegne abonnement her.

Ute nå

I 1870 fantes det omtrent 100 000 griser i Norge. I dag slakter vi 1,7 millioner griser hvert år. Nå hører vi om et voksende ubehag knyttet til denne produksjonen – selv næringen snakker om «stor etterspørselsrisiko». Og dyrevernere at dersom forbrukere visste mer om hvordan grisen blir mat, så ville maten smakt annerledes.

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler