wuxia 1-13

Temadel: Film & Kapital. Les om den utbredte nostalgien for utendørskinoen i Kina, tekster om piratkopiering, skatteforedeler og insentiver for filmbransjen, et overblikk over kunstner og filmskaper Lene Bergs særegne kunstverk og mye mer

Redaktørene Maria Moseng og Maria Fosheim Lund startet opp dette filmbladet høsten 2012 med en pilotversjon utgitt av tidsskriftet Utflukt. Nå gir vi ut det aller første nummeret på egenhånd.

 

Denne utgaven av wuxia har en temadel om Film & Kapital. Eirik Frisvold Hanssen tar oss med gjennom historien om den mest kjente filmen den russiske regissøren Sergeij Eisenstein aldri fikk lage: filmatiseringen av Marx’ Kapitalen. Ti-Kai Chang  forteller om den utbredte nostalgien for utendørskinoen i Kina, og Marit Kathryn Corneil har brevvekslet med den franske regissøren Sylvain George og sett hvordan filmene hans trenger inn i problemstillinger rundt immigrasjon og hvordan sirkulasjon av penger har sin parallell i sirkulasjon av mennesker.

 

Her er også tekster om piratkopiering, skatteforedeler og insentiver for filmbransjen, sovjetmusikalene som monumenter over den kommunistiske fortiden og en gjennomgang av norsk lavbudsjettfilmhistorie.

 

I tillegg til temadelen inneholder nummeret tekster om kroppslig annerledeshet i Hanekes Amour, kroppslige reaksjoner til film og et overblikk over kunstner og filmskaper Lene Bergs særegne kunstverk. Samt mye mer.

 

Skribentene i dette nummeret, er:

Kjetil Røed

Sara Orning

Marit Kathryn Corneil

Tonje Skar Reiersen

Eirik Frisvold Hanssen

Aksel Kielland

Jan Grue

Ellen Engelstad

Rachael Rakes

Ti-Kai Chang

Ulrik Eriksen

Maria Moseng

Maria Fosheim Lund

Marte Stapnes

Irene Torp Halvorsen

Lars Ole Kristiansen

 

Mer info på www.wuxia.no

Ute nå

Tema «Næringsvett». Det er et tema som brått oppleves som høyaktuelt: Smitteverntiltakene mot koronaviruset rammer nå både næringslivet generelt og kulturfrilansere spesielt, på en måte det var vanskelig å se for seg for bare noen uker siden.

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler