Stemmer 2 - 2012

Magasinet STEMMER arrangerer årlige tekstkonkurranser og deler ut STEMMERPRISEN. I nr. 2/2012, som er i handelen nå, presenterer vi resultatet av årets konkurranse om Underveis. De to vinnertekstene publiseres her.

”Om kvelden lå jeg inne under den mørke teltduken og lyttet til de myke stemmene til mine foreldre som satt utenfor og snakket med hverandre, til sovepusten fra lillebroren min, og til alle andre lyder som var dempede og svake, fordi alt skulle være rolig når det ble kveld. Det var trygt og fint. Det luktet gummimadrass og telt, barnåler og jord, sigarettrøyk og sommernatt, og kanskje en anelse Cognac.”

            Slik skildres en campingstur på 1960-tallet i STEMMER nr. 2/2012.

 

Tekstkonkurranser

Magasinet STEMMER arrangerer årlige tekstkonkurranser og deler ut STEMMERPRISEN. I nr. 2/2012, som er i handelen nå, presenterer vi resultatet av årets konkurranse om Underveis. De to vinnertekstene publiseres her.

 

Forsøksgymnaset i Oslo

I dette nummeret har vi flere tekster om Forsøksgymnaset - skolen uten lærerrom og med allmøtet som øverste myndighet - som eksisterte fra 1967 – 2004. Hvorfor måtte Oslo kommune legge ned denne skolen som kanskje var den eneste i Norge som var internasjonalt kjent? Er tida moden for en ny skoledebatt?

 

Kunst

STEMMER nr. 2/2012 har også et langt essay om Documenta 13 og intervju med Lene Berg, aktuell med film på Høvikodden om prostituerte som forteller om arbeidet sitt.

 

Forfatterintervju

Vi intervjuer forfatteren Peter Franziskus Strassegger, som debuterte i høst med romanenStasia.”Vi var alltid på reise og kom aldri fram”.

 

 

Retorikk og språk er viktige temaer for STEMMER, som alltid har flere bokomtaler og dikt. Se for øvrig: www.stemmer.no

Ute nå

Er kvinnekamp fortsatt aktuelt, 70 år etter Det annet kjønn? Gnist-redaksjonen har lest deler av Det annet kjønn av Simone de Beauvoir, og Tomine Sandal har lest hele og ser på om boka fortsatt er aktuell, 70 år etter at boka først kom ut. Gnist-samtalen denne gangen er med Linn-Elise Øhn Mehlen og Kjersti Ericsson på tema feministisk praksis.

Ute på nett nå

Shuddhashar's  Issue 16 is published and ready for you to read.  We have articles on a range of topics related to our mission -- from climate change to the Rohingya refugees, and from a devastation in Iraq to the role of politics in the arts -- to name just a few. As always, we hope you will read ideas that inspire you to think, write, and act.

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler