Numer 99 - Nr. 1/2014

Les bl.a. om sensur og forfall, den glemte illustratøren, bli med på besøk til Skissernas Museum i Lund, og møt vår nye spaltist, Sidsel Helliesen.

Sensur og forfall

I det stille sensureres, fjernes og forfaller offentlig kunst. Vanessa Bairds kunst var for sterk kost for foreldrene til elever  ved en Oslo-skole.

I årets første utgave av NUMER  har vi sett nærmere på hva som skjer med kunst i det offentlige rom etter at kunstverket er montert og utstillingskonsulentene har reist hjem.

 

Kløyvde stubber

Alf Prøysens 100 årsjubileum feires i 2014. Dagsavisen trykker opp igjen Prøysens lørdagskåserier ”Stubber” hver uke, og Tiden forlag gir ut ”Stubbene” på nytt i bokform. Ingen trykker Borghild Ruds illustrasjoner. Rud var Prøysens illustratør og kåseriene deres felles prosjekt.

NUMER spør hvorfor illustratøren glemmes i jubileumsåret.

 

Fra striper til lerret

Stadig flere tegneserieromaner blir filmatisert. Er det en positiv trend, eller et tegn på idétørke i filmbransjen?

NUMER har sett nærmere på fenomenet.

 

30 000 skisser

Hva skjer egentlig når et kunstverk skapes? For 80 år siden konkretiserte professor Ragnar Josephson sine ideer rundt ”Kunstverkets fødsel”. Det ble starten på Skissernas Museum i Lund.  NUMER har besøkt museet som rommer 30 000 skisser av kunstnere fra 30 land.

 

Ny spaltist

Sidsel Helliesen, tidligere leder av Nasjonalgalleriets Kobberstikk- og håndtegningsamling i en årrekke, presenterer sine favoritter fra museets samling tegninger.

NUMER anmelder:

-Tegneutstilling i Berlin

-Oddvar Torsheim

-Bente Stokke

 

Og som vanlig anmelder vi bildebøker, fagbok om tegning og illustrasjon,  vi presenterer en ny tegneserie på baksiden, og har våre faste spalter.

 

NUMER er inne på norsk kulturråds innkjøpsordning for kulturtidsskrift !

Det betyr at tidsskriftet finnes på norske folkebibliotek.

 

For mer informasjon kontakt redaktør Anne Schäffer
Mobil: 91131125
e-post: anne@tegnerforbundet.no

 

 

Omslaget på NUMER 99.

I Skissernas museum i Lund henger Matisses skisse til Rosenkranskapellet i Vence. Matisse søkte den absolutt rene ansiktsovalen. Omslaget viser en av Matisses forstudier.

Ute nå

Årets tredje utgave av Prosa er viet 25-årsjubileumet! Vi feirer med et fyldig jubileumsnummer og lansering av første episode av Prosapodden! 

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler