Numer 98 - 2013

Årets siste utgave har viet stor plass til Edvard Munchs arbeider på papir. Styreleder i Tegnerforbundet etterlyser rett vegg til stor kunst i sin kommentar til saken om Vanessa Bairds omstridte veggkunst. 

NUMER 98

Tidsskrift for tegning, illustrasjon og bokkunst

Årets siste utgave av NUMER har viet stor plass til Edvard Munchs arbeider på papir. Oda Bhar har intervjuet kuratorene for Munch på papir og papirkonservatoren. Edvard Munch følte seg med rette eller urette både misforstått og trakassert til tider. Det omskapte han til bilder, til satiriske karikaturer, skriver Gerd Woll om kunstneren som malte sine fiender Fanden på veggen.

  

Styreleder i Tegnerforbundet etterlyser rett vegg til stor kunst i sin kommentar til saken om Vanessa Bairds omstridte veggkunst. Etter at NUMER 98 gikk i trykken, kom KORO med samme konklusjon. Hva som er den rette veggen, vites fortsatt ikke.  Kunstsosiolog Dag Solhjell etterspør eiendomsretten til det offentlige rom i sin kommentar til samme sak.

 

Drøbak er en av flere byer i Norge med fribystatus. Nå har byen tatt imot sin andre avistegner. Jeg tegner til jeg dør, sier Fadi Abou Hassan, som ble forfulgt, trakassert og fengslet i Syria for sine politiske tegninger mot det syriske regimet. Ved hjelp av International Cities of Refuge Network (ICORN) har han fått status som fribytegner og opphold i Norge. Les hans historie!

 

Øystein Hauge oppsummerer pluss og minus i kunsttriennalen Bergen Assembly 2013 i en grundig anmeldelse.

 

Ingun Bøhn skriver om sitt møte med Karen Blixen i et billedlagt essay.

 

Som vanlig har vi Bokskatt, Bilde velger dikt, og ikke minst grundige anmeldelser av bildebøker og tegneserier for voksne og barn.

 

Baksidebildet er denne gangen tegnet av Kristian Hammerstad, som blant annet tegner for The New York Times.

 

Forsiden viser Edvard Munch, Dødsdans, litografi 1915.
(©Munch-museet/Munch-Ellingsen Gruppen/BONO Oslo 2013)

 

 

For mer informasjon kontakt redaktør Anne Schäffer

Mobil: 91131125

E-post: anne@tegnerforbundet.no

Ute nå

 I denne utgåva kan du lese om alt frå humanisme og flørting til musikk og korallrev, og mykje, mykje meir. 

BLI MED BALLADE BAK ORDENE LIVE!

Ballades serie om lyrikken i musikken, Bak ordene, går mandag 20. januar live sammen med Lars Lillo-Stenberg (som også vil framføre et par låter!), Rawdna Carita Eira og Brand Barstein.

Hvordan blir sangtekster til? Hva gjør lyrikken i musikken med sangene vi lytter til, hvorfor treffer de oss og hva kan de bety for oss?

Vi har med oss ingen ringere enn LARS LILLO-STENBERG, som også kommer til å spille et par låter; den samiske dikteren RAWDNA CARITA EIRA, som har skrevet sangtekster for blant andre Mari Boine og Hekla Stålstrenga og librettoen til operaen "Gállábártnit", som ble oppført i Toronto sist høst, og Brand Barstein, skribent hos blant andre Ballade.

Samtaleleder er Ballade-journalist Siri Narverud Moen.

Innledning ved Ballades redaktør, Guro Kleveland.

Vi gjør opptak for podkast som legges ut etter arrangementet.
Bak ordene live skjer i Fritt Ords lokaler i Oslo (rett ved Litteraturhuset) mandag 20. januar kl. 18.00 til 19.30. Enkel servering. Alt gratis.

Meld deg gjerne på på eventet på Facebook!

VELKOMMEN!

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler