Numer 96

Bukken og havresekken?  Les mer om teori og praksis i Nasjonalmuseets innkjøpspolitikk. Scott McCloud, tegneserieskaper og –teoretiker, gjestet Oslo Comic Expo. Sverre Malling og Louis Moe; et kunstnermøte på tvers av tid og tidsånd.

NUMER 96

Tidsskrift for tegning, illustrasjon og bokkunst

 

- Bukken og havresekken?  Fire av fem kunstnere som ble innkjøpt med samtidstegning til Nasjonalmuseet i 2012, stilte ut på museets egenproduserte utstilling PRISME. Les mer om teori og praksis i Nasjonalmuseets innkjøpspolitikk.

 

- Scott McCloud, tegneserieskaper og –teoretiker gjester Oslo Comic Expo denne uken. NUMER møtte han i Berlin til en samtale om tegneserier på nett.

 

- Det er 100 år mellom Sverre Malling og Louis Moes tegninger som vises på nyåpnede Grenland Kunsthall. Et kunstnermøte på tvers av tid og tidsånd.

 

- Må vi vokte oss for klisjéene?  Stereotype fremstillinger i barnebøker har fått hard kritikk i Sverige det siste året- jfr. debatten om illustrasjonene til Stina Wirsén og Jakob Martin Strid. NUMER oppsummerer debatten i et norsk perspektiv.

 

- Intervjuer med to Grand Old Ladies i kunstens tjeneste: Sidsel Helliesen, Nasjonalmuseet, og  Gerd Woll, Munchmuseet.

 

Som vanlig faste spalter: Bokskatten, Bilde velger dikt, tegneserie og ikke minst; grundige anmeldelser av bildebøker for voksne og for barn.

 

Sverre Malling har laget omslaget på NUMER nr.96: Untitled (Mask/Primates) 2013. Kull på papir. 76x57cm.

 

God lesning!

 

For mer informasjon kontakt redaktør
 Anne Schäffer

Mobil: 91131125

E-post: anne@tegnerforbundet.no

Ute nå

Tema «Næringsvett». Det er et tema som brått oppleves som høyaktuelt: Smitteverntiltakene mot koronaviruset rammer nå både næringslivet generelt og kulturfrilansere spesielt, på en måte det var vanskelig å se for seg for bare noen uker siden.

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler