Fotografi nr. 6 - 2014

Temaet er “sport”, men de færreste av fotografene er rendyrkede sportsfotografer. Vi ønsket ikke primært å vise de vanlige sportsbildene som man ser i VG eller Dagbladet, men heller ta en titt på de mer uvanlige uttrykkene innen sportsfotografiet

I siste utgave kan du lese intervjuer og reportasjer av både reportasjefotografer og kunstfotografer. Vi har blant annet snakket med Jimmy Linus som er fotograf i D2. Han blir sendt verden rundt på oppdrag og kommer hjem med bildehistorier om alt fra gressklipperrace i England til gladiatorturneringer i Italia.

Espen Tveit har i en årrekke undersøkt forholdet natur/arkitektur. Han har laget bøker om fotballmål, fotballtribuner og samtidsarkeologi. Nå har han lett frem glemte hoppbakker rundt omkring i hele landet, og fotografert dem på sin poetiske, stillferdige måte.

Amerikansk fotball med kvinner som spiller i bare undertøyet er en ikke spesielt kjent sport. Heller ikke veldig stor, men Alyssa Schukar har fulgt spillerne på banen og i garderoben.

Det kreative kollektivet Riverboom var tilstede under fotball VM i Brasil i sommer og viser flere sider ved fotballens rolle i Brasil.

Fotografi har også vært i Stockholm og snakket med Anders Petersen, som nylig åpnet en stor utstilling på Fotografiska.

 

 

Forøvrig kan du lese om:

• Roleur: Et britisk sportsmagasin som går sine egne veier

• Frode Sandbech: Ekstremsportfotografen som kombinerer natur og sport i drømmejobben

Årets fotograf, 3. runde: Martin Slottemo Lyngstad har juryert andre runde, med tema «Action»

• Dan Skjæveland: Dan Skjæveland slo seg ned i Paris for å gå i mesternes fotspor

• Toralf Sandåker:  Vi har testet fire vidvinkelzoomer fra Canon og speilrefleksen Nikon D810. Toralf gir oss også noen inntrykk fra årets Photokina-messe.

 

Faste spalter:

• Mitt utstyr: Christopher Olssøn

Leserbildet

• Norges Fotografforbund: Bergen fotograflaug

• Talent: Maiken Haugsdatter Lyng Østerhagen

• Rariteter: Johan Bruns Hjallisbilde

 

Forøvrig finner du aktuelt stoff og nyheter.

 

www.fotografi.no

Ute nå

Frå målarkunst til måtehald: I den nye utgåva av Syn og Segn er det ein stor samtale med kunstnar Håkon Gullvåg, tekstar om overkvalifisering, Jemen, klimaverstingar, folkekyrkja og amerikanorsk. Og mykje meir.

Nyheter fra Eurozine

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler