Fortid # 3 2013

Tema: «Studenter i samfunnet». Les bl.a. om hvordan studentene har påvirket, og blitt påvirket av, samfunnet og Samfundet. Les om Mot Dag og Rød Fronts tid i Studenter-samfundet, om studentlivet på Henrik Wergelands tid og mye annet stoff.

I anledning av Det norske studentersamfunds jubileum har vi spurt oss hvordan studentene har påvirket, og blitt påvirket av, samfunnet og Samfundet. Les om Mot Dag og Rød Fronts tid i Studentersamfundet, om reaksjoner på stengingen av Universitetet i Oslo under okkupasjonen, og om studentlivet på Henrik Wergelands tid.

 

Dekninga i tid og rom er også videre, fra 1500-talets Gjeble Pederssøn, ein idealistisk pedagog som i reformasjonens vakuum tok på seg ansvaret for å utdanne protestantiske prester i Norge, via mottakelsen av kvinnelige studenter ved NTH i Trondheim på begynnelsen av 1900-tallet, til studentopprøret i England i kjølvannet av innføringen av høyere studieavgifter i 2010. Dette og mye mer, pluss bokmeldinger, i siste nummer av Fortid.

 

Fortid er historiestudentenes fagtidsskrift ved UiO.

 

Bestill abonnement eller enkelteksemplar på abonnement@fortid.no

Eller les mer på:

www.fortid.no

www.facebook.com/fortid.tidsskrift

Ute nå

 I denne utgåva kan du lese om alt frå humanisme og flørting til musikk og korallrev, og mykje, mykje meir. 

BLI MED BALLADE BAK ORDENE LIVE!

Ballades serie om lyrikken i musikken, Bak ordene, går mandag 20. januar live sammen med Lars Lillo-Stenberg (som også vil framføre et par låter!), Rawdna Carita Eira og Brand Barstein.

Hvordan blir sangtekster til? Hva gjør lyrikken i musikken med sangene vi lytter til, hvorfor treffer de oss og hva kan de bety for oss?

Vi har med oss ingen ringere enn LARS LILLO-STENBERG, som også kommer til å spille et par låter; den samiske dikteren RAWDNA CARITA EIRA, som har skrevet sangtekster for blant andre Mari Boine og Hekla Stålstrenga og librettoen til operaen "Gállábártnit", som ble oppført i Toronto sist høst, og Brand Barstein, skribent hos blant andre Ballade.

Samtaleleder er Ballade-journalist Siri Narverud Moen.

Innledning ved Ballades redaktør, Guro Kleveland.

Vi gjør opptak for podkast som legges ut etter arrangementet.
Bak ordene live skjer i Fritt Ords lokaler i Oslo (rett ved Litteraturhuset) mandag 20. januar kl. 18.00 til 19.30. Enkel servering. Alt gratis.

Meld deg gjerne på på eventet på Facebook!

VELKOMMEN!

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler