Fett 1/17

Nummeret har tema SKAMLØS, med gjesteredaktører Nancy Herz, Amina Bile og Sofia N. Srour. Det siste året har en rekke unge kvinner med muslimsk bakgrunn tatt til orde i norske medier mot sosial kontroll, skam- og æreskultur. «Vi er de skamløse arabiske jentene, og vår tid begynner nå,» erklærte Nancy Herz i april i fjor.

«Nei, jeg eier ikke din skam!» skrev Sofia N. Srour og oppfordret kvinner i «glasshus» til å rive ned veggene. De nye stemmene vil videreføre debatten om skam og personlig frihet - samtidig vil de motarbeide stereotypier og fordommer, og understreker viktigheten av å få tale sin egen sak og definere sin egen kamp.
I dette nummeret av Fett har vi gitt tre av de «skamløse jentene» roret. De skriver:
«Med dette nummeret av Fett ønsker vi å gi et bredt perspektiv på skamløs-problematikken med fokus på blant annet kropp, tro, seksuell legning og psykisk helse. Vi vil vise at ulike mennesker opplever skam- og æreskultur ulikt, og at både utfordringene og løsningene er kompliserte og nyanserte. Vi vil fremme mangfoldet av stemmer, og vise at våre liv og våre historier også betyr noe. Vi ønsker en opplysningskamp for å kunne rive ned flere glasshus, og håper at nummeret kan være til hjelp for å opplyse om de mange nyansene ved sosial kontroll.»

____________________________________________

Velkommen til lansering av Fett 1/2017 i Oslo!

PROGRAM:

15.00 Velkomst og mingling
15.30 Samtale/debatt med gjesteredaktører Herz, Bile og Srour
16.00 Innlegg fra inviterte bidragsytere, deriblant Shabana Rehman, Afak Afgun, Snorre Valen, m.fl.
17.00 Camara Joof framfører utdrag fra «Pavlovs tispe»

Programmet oppdateres!

Om bidragsyterne:
SHABANA REHMAN er komiker, artist, spaltist og debattant, og medlem av den nystartede organisasjonen Sekulær Feministisk Front (SeFF)
AFAK AFGUN er ansvarlig redaktør i sister-hood.com, nettidsskrift og plattform for kvinner med muslimsk bakgrunn
SNORRE VALEN er nestleder i SV
CAMARA CHRISTINA LUNDESTAD JOOF er scenekunstner, politisk/kunstnerisk rådgiver for kunst- og kulturinstitusjoner i Skandinavia og en av lederne av Den Mangfaldige Scenen i Oslo. Hennes kunstneriske og politiske arbeid fokuserer i hovedsak på interseksjonalitet, mangfold og likestilling. «Pavlovs tispe» er en forestilling om utenforskap, identitet og hvordan andres blikk former en selv, men også om det å være god nok og bli akseptert for den man er.

Ute nå

 I denne utgåva kan du lese om alt frå humanisme og flørting til musikk og korallrev, og mykje, mykje meir. 

BLI MED BALLADE BAK ORDENE LIVE!

Ballades serie om lyrikken i musikken, Bak ordene, går mandag 20. januar live sammen med Lars Lillo-Stenberg (som også vil framføre et par låter!), Rawdna Carita Eira og Brand Barstein.

Hvordan blir sangtekster til? Hva gjør lyrikken i musikken med sangene vi lytter til, hvorfor treffer de oss og hva kan de bety for oss?

Vi har med oss ingen ringere enn LARS LILLO-STENBERG, som også kommer til å spille et par låter; den samiske dikteren RAWDNA CARITA EIRA, som har skrevet sangtekster for blant andre Mari Boine og Hekla Stålstrenga og librettoen til operaen "Gállábártnit", som ble oppført i Toronto sist høst, og Brand Barstein, skribent hos blant andre Ballade.

Samtaleleder er Ballade-journalist Siri Narverud Moen.

Innledning ved Ballades redaktør, Guro Kleveland.

Vi gjør opptak for podkast som legges ut etter arrangementet.
Bak ordene live skjer i Fritt Ords lokaler i Oslo (rett ved Litteraturhuset) mandag 20. januar kl. 18.00 til 19.30. Enkel servering. Alt gratis.

Meld deg gjerne på på eventet på Facebook!

VELKOMMEN!

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler