Cinema 4/19

Les om: «Astrup – Flammen over Jølster», Den vesle vampyren, Steven Spielbergs «West Side Story» er ferdig med opptakene, ny «Terminator: Dark Fate»-trailer avslører ny vri på serien – og mye mer!

«Astrup – Flammen over Jølster» - morsomt og innlevende portrett av en fascinerende bohem. Kunst på film er vanskelig, ofte er disse historiske og biografiske filmen tørre og kjedelige, med altfor korrekte referanser uten liv og eller følelser.  Les mer »

Vinn billetter til barnefilmen «Den vesle vampyren»
Perfekt oppvarming til Halloween for alle med barn. Les mer »

Steven Spielbergs «West Side Story» er ferdig med opptakene

Den offisielle Amblin Twitter-kontoen postet bilder fra settet, samt et takkebrev brev fra den Oscar-vinnende filmskaperen  som skriver at produksjonen pakket sammen 28. september i Brooklyn. «Dette har vært en reise uten sidestykke: et gledelig, fantastisk, rørende, uendelig overraskende møte med historien og musikken til en av verdens største musikaler,» skriver Spielberg i brevet. Les mer »

Ny «Terminator: Dark Fate»-trailer avslører ny vri på serien

Paramount har sluppet en ny Terminator: Dark Fate-trailer, med en ny på den ikonisk filmserien. Den siste filmen i Terminator-serien slippes neste måned, og er en direkte oppfølger til 1991’s Terminator 2: Judgment Day. Les mer »

Lana Wachowski leter etter en ung Neo til «Matrix 4»

Lana Wachowski og Warner Bros er på leting etter en skuespiller som kan spille en yngre versjon av Keanu Reeves karakter. En fjerde «Matrix» kommer i 2022  med Keanu Reeves og Carrie-Anne Moss tilbake i sine kule action-roller. Les mer »

André Øvredal skal lage vampyr-thrilleren «Last Voyage of the Demeter»

Scary Stories to Tell in the Dark  har blitt en enorm kassasuksess for André Øvredal. Nå skal vampyrene til pers. André Øvredal mangler tydeligvis ikke tilbud og har etablert seg som et sikkert kort for horror-produsentene. Opprinnelig skulle han regisserer den norske krigsfilmen Narvik til  vinteren. Les mer »

Superman og Batman – regning i streken

Superman og Batman er begge ikoniske godgutter med en rekke likhetstrekk, deriblant bulende muskler, et mylder av aliaser og en forfengelig svakhet for teatralske antrekk. Samtidig personifiserer de to karakterene også vidt forskjellige fortolkninger av helteskikkelsen, som står i naturlig opposisjon. Les mer »

Kenneth Branagh i gang med «Døden på Nilen»

Det er tydelig at Kenneth Bragnagh liker rollen som Poirot. I den siste scenen på Mord på Orientekspressen mer enn antydet han at han gjerne vil spille Poirot igjen – nærmere bestemt i Døden på Nilen – og nå er han i gang. Les mer »

Ute nå

 I denne utgåva kan du lese om alt frå humanisme og flørting til musikk og korallrev, og mykje, mykje meir. 

BLI MED BALLADE BAK ORDENE LIVE!

Ballades serie om lyrikken i musikken, Bak ordene, går mandag 20. januar live sammen med Lars Lillo-Stenberg (som også vil framføre et par låter!), Rawdna Carita Eira og Brand Barstein.

Hvordan blir sangtekster til? Hva gjør lyrikken i musikken med sangene vi lytter til, hvorfor treffer de oss og hva kan de bety for oss?

Vi har med oss ingen ringere enn LARS LILLO-STENBERG, som også kommer til å spille et par låter; den samiske dikteren RAWDNA CARITA EIRA, som har skrevet sangtekster for blant andre Mari Boine og Hekla Stålstrenga og librettoen til operaen "Gállábártnit", som ble oppført i Toronto sist høst, og Brand Barstein, skribent hos blant andre Ballade.

Samtaleleder er Ballade-journalist Siri Narverud Moen.

Innledning ved Ballades redaktør, Guro Kleveland.

Vi gjør opptak for podkast som legges ut etter arrangementet.
Bak ordene live skjer i Fritt Ords lokaler i Oslo (rett ved Litteraturhuset) mandag 20. januar kl. 18.00 til 19.30. Enkel servering. Alt gratis.

Meld deg gjerne på på eventet på Facebook!

VELKOMMEN!

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler