Cinema 4/14

Les bl.a. om Jakten på Berlusconi. Norsk film til å le av; den lattervekkende siden av norsk filmhistorie, Tung hovedrolledebut; Ane dahl Torps første hovedrolle i 1001 gram

CINEMA NR 4 UTE NÅ

 

VIL HOLDES I TØYLENE

ATLE ANTONSEN, MORTEN RAMM og EDWARD SCHULTHEISS er blant de mange kjente fjesene som befolker krimkomedien Jakten på Berlusconi. Vi møtte de tre for en prat om trav- miljø, komedieskuespill, mangelen på verbal jazz og de mange veiene til samme gud. Faktisk.

 

KONG KOMEDIE

- Det er ikke alltid man har så mye moral å bringe til torgs når man lager komedie, sier den drevne humorregissøren OLE ENDRESEN. I Jakten på Berlusconi skildrer han det norske travmiljøet med mye gladvold og et stjernelag av komikere og skuespillere.

 

NORSK FILM TIL Å LE AV

Selv om norske filmer i stor grad har vært preget av alvor,har ingen trukket flere publikummere gjennom tidene enn komediene. Cinema loser deg gjennom den lattervekkende siden av norsk filmhistorie.

 

INN I DET SANNE

I Mot naturen spiller OLE GIÆVER en ung mann som strever med å nærme seg sin kone og sønn, spilt av hans kone og sønn i virkeligheten. Ambisjonen har vært å kompromissløst utlevere karakterens mest pinlige og skamfulle tanker. Men selv om filmskaperen også har lest sin Knausgård, har han ikke laget en selvbiografisk film.

 

HALLSTRÖMS OPPSKRIFT

LASSE HALLSTRÖM er tilbake i den kulinariske verden med En trettimeters reise. Filmen er et møte mellom det franske og indiske kjøkken - en historie som ikke er ulik hans 2000-suksess Chocolat.

 

TUNG HOVEDROLLEDEBUT

ANE DAHL TORP tilhører en bransje hvor alle blir veid og målt når avisene kaster sine terninger. Etter et tjuetalls filmer har hun nå sin første hovedrolle i 1001 gram, regissert av Bent Hamer som ellers er mest kjent for filmer om gamle menn.

 

EN LEVENDE LEGENDE

CLINT EASTWOOD innrømmer at han ikke er redd så mange ting her i livet, minst av alt å bli eldre. I en alder av 84 har denne levende legenden ingen intensjoner om å sette ned tempoet selv om han innrømmer at knærne ”knirker innimellom”.

 

MANNEN MED STEINANSIKTET

Et intervju med TOMMY LEE JONES er ikke noe å le av.

Og den som ler minst er han selv. Mannen med steinansiktet er kjent for å avsky intervjuer og for at han med korte, bitende svar dreper den journalisten som kommer med et spørsmål som Jones syns er teit.

 

REISEN TIL PORNOSTJERNEN

Jakten på seksuell handling i en impotent bransje. Den norske filmbransjen som forsvant.

 

PARADOKSET FRYKT I HORRORFILM

Hvorfor blir vi skremt av horrorfilmer når vi vet det vi ser er fiksjon?

 

STUNTSKOLEN

HEIAROPENE gjaller i den nedlagte cellulose fabrikken i Moss. I den store hallen er ni ivrige, risikovillige og lett nervøse aspiranter til stuntfaget i gang med å sparke hverandre i lysken. Skolens leder og instruktør John Smith.

 

FENOMENET GILLIAN FLYNN

Med krimsensasjonen Flink Pike skaffet forfatteren Gillian Flynn seg en plass i det gode, litterære krimselskap. Nå er hun høyaktuell med to filmer og TV-serier og har på kort tid blitt et av de heteste navnene i Hollywood.

 

FØR FILMEN FIKK FARGER: Kjønnskrig

Liv Ullmanns gjør comeback som filmregissør etter 14 år, med en film etter Strindbergs mest berømte verk; Frøken Julie. Vi skal se på Alf Sjöbergs Cannes-vinnende filmatisering fra 1951 som er et skoleeksempel på en vellykket åpning og filmatisk utluftning av et teaterstykke.

Ute nå

Årets tredje utgave av Prosa er viet 25-årsjubileumet! Vi feirer med et fyldig jubileumsnummer og lansering av første episode av Prosapodden! 

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler