Bøygen 2/12

Den ferskeste utgaven av bøygen tar for seg glemsel og ser på hvordan glemsel og erindring forholder seg til språk, skrift og litteratur. Forå kunne erindre er man først avhengig av å glemme – for så å plutselig komme på det igjen, bevisst eller ubevisst.

Glemselen er som erindringens negativ, som en usynlig del av helheten. Men der erindringen er en skapende, aktiv prosess, handler glemsel mer om det ufrivillige og sykdom. Glemsel kommer også til uttrykk som en redsel; er ikke skrift av og til et uttrykk for det man er reddfor ikke å huske?

 

Denne utgaven av bøygen tematiserer på ulike måter glemsel. Vi har tekster om språkhistorisk husk, om afasi, labyrinter, hukommelse, skjønnlitterære fragmenter og déjà vu med blant andre RagnhildE. Reinton, Linn Strømsborg, Line Toftsø og Maren Berg Grimstad somtekstforfattere.

 

bøygener et litterært tidsskrift ved Universitetet i Oslo som fås kjøpt hos Narveseneller hos byens bokhandlere. Eksemplarer kan også bestilles ved henvendelse tilboygen-redaksjonen@ilos.uio.no.

 

Ansvarligredaktør er Nina Hagerup.

 

www.boygen.net

Ute nå

Transaktivisme og abort, arkitektur og lefsebaking. I den nye utgåva av Syn og Segn er det temasider om arkitektur og byggkvalitet, samtale om sorteringssamfunnet med barnelege Ola Didrik Saugstad, tekstar om einsemd, goth-miljøet og dei kvite flekkane i verdsrommet.

Nyheter fra Eurozine

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler