Arkitektur N nr.8 – 2012.

Vi presenterer flere av prosjektene som inngår i Nasjonale turistveger, Erling Dokk Holm og Runar Døving forsøker å avdekke ideologien bak prosjektet og vi har spurt Knut Hjeltnes om hva som skal til for å bedre kvalitetet på boligbyggingen.

Nasjonale turistveger

I dette nummeret av Arkitektur N presenteres flere av prosjektene som inngår i Nasjonale turistveger, blant andre Utsiktspunkt Bergsbotn av Code:arkitektur, Fergekai i Jektvik av Carl-Viggo Hølmebakk og Fiskebruene på Myrbærholmen av manthey kula.

 

Veien til nasjonens ende

Erling Dokk Holm og Runar Døving forsøker å avdekke ideologien bak prosjektet Nasjonale turistveger. ”Det er ikke noe nytt i å påpeke at Nasjonale turistveger i hovedsak er et nasjonalromantisk prosjekt. Men for hver nye rasteplass signert en begavet og nesten ung arkitekt, blir det stadig mer åpenbart at estetisering i statlig regi er blitt den postmoderne nasjonalismens mest poengterte uttrykk”, skriver Dokk Holm.

 

Nysgjerrigheten gir nye muligheter

Den pågående boligdiskusjonen i Norge har slått fast at det er mye som er for dårlig, men det er lite diskusjon rundt hva som må til for at det skal bli bra. Einar Bjarki Malmquist har spurt Knut Hjeltnes, arkitekten bak en rekke nøkterne men nytenkende eneboliger, om hva han mener skal til for å oppnå kvalitet.

 

Bærekraft uten lover

Dagens bærekraftbegrep er basert på klassiske mekaniske og industrielle prinsipper, og har fokus på løsninger som å redusere forbruket av energi og materialer, eller slippe ut mindre karbon. Men det finnes andre måter å tenke på, og å tenke arkitektur på, skriver Rachel Armstrong, som har forsket på biokjemisk materialflyt.

 

En musikalsk tidsreise

Popsenteret er både et museum og et opplevelsessenter for populærmusikk, som fyller en del av det ombygde Schouskvartalet i Oslo. Den historiske utstillingen er basert på spennende arkivmateriale, men dårlig lydstyring og lite elegante løsninger for fordypning legger en demper på opplevelsen, skriver Hege Huseby i sin omtale.

 

 

For det øvrige innholdet av Arkitektur N se www.arkitektur-n.no.

Ute nå

Frå einsame menn og nabolandsperspektiv til Google og kunstig intelligens: I denne utgåva av Syn og Segn finn du tekstar som spenner over både det personlege og det globale.

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler