Arkitektur N 8 - 2013

A-labs nybygg på Fornebu, der Statoil er hovedleietaker, har høstet lovord som et framtidsrettet signalbygg. Arkitektur N har sendt en arkitekt og en interiørarkitekt for å se nærmere på oljenasjonens nye ansikt.

Oljenasjonens nye ansikt

A-labs nybygg på Fornebu, der Statoil er hovedleietaker, har høstet lovord som et framtidsrettet signalbygg. Arkitektur N har sendt en arkitekt og en interiørarkitekt for å se nærmere på oljenasjonens nye ansikt. – Statoilbygget kan leses som en direkte oversettelse av storkapitalens forventninger, mener Mirza Mujezinović. – Interiørløsningene virker godt tilrettelagt for virksomheten, men hvor fremtidsrettede er de egentlig? spør Kaja K. Geiran.

 

Også i dette nummeret:

 

En barndomsforelskelse

Kjærligheten til en enebolig på Ås var kanskje grunnen til at Knut Hjeltnes i tiårsalderen bestemte seg for å bli arkitekt. Nå har han vært tilbake på gamle tomter for å gjenoppleve barndomsforelskelsen. Resultatet er en entusiastisk hyllest til Are Vesterlids arkitektur.

 

Venezuelas vertikale slum

Torre David, et 45-etasjes kontorkompleks i Caracas, var nesten ferdig da prosjektet kollapset økonomisk i 1994. I 2007 flyttet en stor gruppe hjemløse borgere inn i den tomme bygningen, og i dag bor 3000 mennesker her. Urban-Think Tank har inngått et nært samarbeid med beboerne, for å studere tilpasningene de har gjort i bygget og finne frem til nye løsninger.

 

En samtale om møbeldesign

Hva står norsk møbeldesign for i dag og hvordan skal man etablere seg i et globalisert marked? Ellen S. Klingenberg har snakket med designerne Bjørn Jørund Blikstad og Espen Voll.

 

Hagen

Høsten 2013 ble et tyvetalls kunstnere og arkitekter invitert til å gjøre prosjekter i en rivningsklar bygård i Trondheim. Per Kristian Nygård anla en barokk hage med rosebusker og springvann inne i en av leilighetene i 4. etasje.

 

For det øvrige innholdet av Arkitektur N se www.arkitektur-n.no.

Følg også med på vår engelskspråklige nettside www.architecturenorway.no

Ute nå

Årets tredje utgave av Prosa er viet 25-årsjubileumet! Vi feirer med et fyldig jubileumsnummer og lansering av første episode av Prosapodden! 

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler