Argument #1 2014

Tema MAT. Si meg hva du spiser, og jeg sier deg hvem du er. Mat er ikke bare bensin for kroppen, men forteller også hvor vi kommer fra, hva vi gjør og hvem vi vil være. I dette nummeret får vi ulike perspektiver på mat.

 Årets første utgave av Argument feires med slippfest torsdag 23. januar på Tamara. Alle er velkomne!

Si meg hva du spiser, og jeg sier deg hvem du er. Mat er ikke bare bensin for kroppen, men forteller også hvor vi kommer fra, hva vi gjør og hvem vi vil være.

I dette nummeret får vi ulike perspektiver på mat: Er GMO en trussel, eller løsningen på verdens matproblemer? Hvorfor spiser vi gris, og ikke hund? Har Norge blitt et kaste-samfunn? Hva gjør det med oss at vi kan velge og vrake i mat?

Som vanlig er bladet fullstappet med innsiktsfulle artikler, kronikker og anmeldelser om et bredt utvalg av temaer, og skrevet av Oslostudenter. Her er et utvalg av problemstillingene som tas opp:

SAMFUNN: Sliter Tyskland fortsatt med arven etter muren? Amerikanske droneangrep i Pakistan - lovlige inngrep eller krigsforbrytelser? Hva skjer når en økonom begynner å dokumentere industrielt forfall i Europa - med kameraet?

KULTUR: Hva er hemmeligheten til verdens lengslevende sci-fiserie? Bør man leve hver dag som om det er den siste? Hva skjer når myter blir politikk?

NATURVITENSKAP: Hvorfor er fugler utro mot sine partnere? Kan man dø av et knust hjerte? Hva forteller IPCC-rapporten oss, og hvorfor er det blitt så stille rundt den?

Argument #1 er å finne i stativer ved universitet og høyskoler i Oslo, og på www.argumentnett.no. Utgaven feires med slippfest torsdag 23. januar på Tamara. Alle er velkomne!

Ute nå

Årets tredje utgave av Prosa er viet 25-årsjubileumet! Vi feirer med et fyldig jubileumsnummer og lansering av første episode av Prosapodden! 

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler