Utgivelser

Tema: Om tillit, stor samtale med Siri Martinsen om dyrevern og vegetarmat, ein tekst om landbruk, humor og den franske nasjonalidentiteten. Og mykje, mykje meir.

Mellom #2/2016 er i det store og heile via poesi og attdikting, og vi har ein bolk reservert temaet gjendikting mellom dei skandinaviske språka

Norske kortfilmskapere om norsk film | Trender i norsk dokumentarfilm | Norsk musikkvideo | Internasjonal kortfilm | Norsk kortfilm anmeldt | Musikk for øyet og Raumlichtkunst

Embodied Making and Design Learning. Special Issue from the Learn X Design-conference DRS/CUMULUS, Chicago 2015

Den økte snusbruken blant gravide er både forsidesak i papirutgaven og toppsak på nye tidsskriftet.no

Skal Finansdepartementet diktere forskningspolitikken? I denne utgaven trykker Nytt Norsk Tidsskrift to kommentarer til Produktivitetskommisjonens andre rapport.

I høstnummeret er hovedtema mat, sult og India. Med du finner også mye annet og spennende stoff!

I dette sjette nummeret av La Granada har vi bedt 48 norske forfattere sende oss de fem diktsamlingene de mener er de viktigste de siste 50 årene. Ut i fra disse titlene har vi laget en omfattende liste hvor vi har inkludert 106 diktsamlinger fra 1965–2015.

Les bl.a.om norsk kinokultur, hyllest av horrorfilmregissøren Larry Cohen, og om Serge Daney i Mira Refseth Langelands oversettelse av «Kamerakjøringen i Kapo»

Nedsatt syn hos barn er en utfordring. Kunnskap om barns øyehelse vil bidra til bedre forebygging, behandling og oppfølging.

Bli med fra ishavet til Karelen, via Bodø, Meløy, Sørfold, Vesterålen og Varanger. Møt fiskeren Arne Tobiassen fra Vesterålen, og les annet spennende stoff!

Les bl.a. om demokratiets spillerom; Arkitektur N har sett på noen av de rommene der demokratiet utspiller seg. Les om Biblo Tøyen, havnepromenaden i Oslo m.m.

Det er sommertid – og tid for for ekstranummer fra tidsskriftet Rødt! Inneholder bl.a. debatt om flyktningepolitikken og annet aktuelt stoff

Les bl.a. om resultatene av studier om barn som pårørende, familietilbudet i Bergen, arbeidet med akutte rusforgiftninger og avkriminalisering av narkotikabrukerne i Portugal.

Legestudent med pasienterfaring. Leger kan lære mye av Eivind Valestrands historie og synspunkter, om hvordan leger bør praktisere og om hvordan leger bør utdannes.

Kven er dei norske muslimane? Har fluger eit indre liv?  Kva er det som avgjer kor dei upopulære velferdstenestene blir plasserte? Dette og meir til finn du i siste utgåva av Syn og Segn.

Endoskopisk kirurgi. Les flere artikler om kirurgi, blant annet en klinisk oversiktsartikkel om endoskopisk kirurgi og en originalartikkel om reseksjon for spiserørskirurgi.

Fotografi #3 er viet dokumentarfotografiet og vi har snakket med et knippe fotografer med hver sine tilnærminger til sjangeren.

«Poesien tilhører ikke den som har skrevet den, men den som trenger den!» heter det i boka Postmannen og Pablo Neruda eller Brennende tålmodighet. Les intervju med forfatteren Antonio Skármeta som fikk Chiles nasjonale litteraturpris i 2014.

Pasienter med psykiske helse-utfordringer og rusavhengighet har en forventet levealder som er 20 år kortere enn resten av befolkingen.

Ute nå

Mellom #1/2019 handlar om omsetting og musikk, men rommar òg eit utval ny litteratur i omsetting, faste spalter og omtalar av omsett litteratur.

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Nyheter fra Eurozine

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler