STEMMER-prisen delt ut for andre gang

 27.april arrangerte STEMMER Magasin for litterære og samfunnsengasjerte  tekster prisutdeling i tekstkonkurransen Underveis, på Litteraturhuset i  Oslo.

STEMMER arrangerer årlige tekstkonkurranser, og vi delte ut STEMMER-prisen for andre gang. Tine Kolstad presenterte juryens uttalelse. Hilde Kat. Eriksen, som vant i kategorien prosa, og Cathrine Louise Finstad, som vant i kategorien dikt, leste tekstene sine høyt og fikk diplom, bilde og blomster av Sonja Nyegaard og Merete Berg Toreg. Deretter leste Gunnar Hagen, som fikk andrepris i kategorien prosa, sin tekst.
 
 Vi avsluttet første del av arrangementet med et kunstnerisk innslag v/ Nina Andresen-Borud, Verena Waddel og Dag-Michael Andresen. Etter pausen arrangerte vi et åpent redaksjonsmøte, som ble ledet av Kristian Lødemel  Sandberg og Oddmund Kårevik fra redaksjonsrådet.

Det kom mange fine  innspill: ”Bladet er veldig personlig. Jeg føler at det snakker til meg”.  ”Jeg savner humor”. ”Godt å lese noe som setter i gang tankene, jeg likte stoffet om Forsøksgymnaset i forrige nummer. Det fikk meg til å reflektere over hva som skjer i skolen i dag”.

Oddmund Kårevik fortalte om The Sun Magazine, som intervjuer personer som har noe ved seg, for eksempel økologiske bønder, forskere, politikere eller folk som har funnet veien ut av en livskrise. De tør å ta plass, og magasinet tør å gi plass. Magasinet  har også noe som heter Readers Write, der leserne sender inn tekster om spesielle temaer som for eksempel ”sukker” eller ”regn”.
 
Det ble sagt at STEMMER hadde et passe høyt nivå: Det var ikke for seriøst (som for eksempel Vinduet), men brakte gode historier. Alle har en historie å fortelle. Det er fint å møtes rundt gode tekster og feire.
                                                        

Ute nå

Årets tredje utgave av Prosa er viet 25-årsjubileumet! Vi feirer med et fyldig jubileumsnummer og lansering av første episode av Prosapodden! 

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler