Årets nordiske kulturtidsskrift 2014

DANSK VINNER AV ÅRETS NORDISKE KULTURTIDSSKRIFT 2014

Arkitektur DK

Sjefredaktør: Sanne Wall-Gremstrup

Prisutdeling på Litteraturhuset i Oslo, Kjelleren, lørdag 11. oktober kl. 18.00
v/Knut Olav Åmås, direktør Fritt Ord

Utdelingen inngår i Tidsskriftdagen 2014

Årets nordiske kulturtidsskrift nomineres hvert år fra Årets tidsskrift i alle nordiske land. I år gikk Danmark av med seieren i konkurransen mot «Horisont» fra Finland/Sverige, "Huili" fra Finland, «Med andra ord» fra Sverige og Musikkmagasinet «ENO» fra Norge.

Juryens begrunnelse:

«Arkitektur DK er et flott tidsskrift med konstruktive og nysgjerrige innfallsvinkler på arkitektur og byplanlegging fra et globalt, sosialt perspektiv. Her er gode tekster av høy kvalitet, og som tilbyr fordypning og allmenn opplysning om en virksomhet som påvirker oss alle i vår hverdag.»

Juryen har bestått av: Malin Krutmeijer (Sverige), Peter Nielsen (Danmark), Siri Lindstad (Norge) og Bitte Westerlund (Finland).

Prisen ble første gang delt ut i 2009, til det norske litteraturtidsskriftet Vinduet.  Året etter vant norske Syn og Segn, og i 2011 det norske litteraturtidsskriftet Bokvennen. Etter tre norske har Danmark innkassert tre strake seire på rad: Litteraturtidsskriftet Standart i 2012, tidsskriftet Den blå port i 2013, og nå Arkitektur DK (Twentyfirst f.o.m. 2014)

Prisen vil tas imot av Adrian Täckman, redaksjonell designer.

 

Om årets vinner:

Første udgave af Arkitektur DK udkom i februar 1957 som søster til tidsskriftet Arkitekten. I Danmark boomede velfærdsbyggeriet og den nye arkitektur krævede et selvstændigt magasin.

Det dobbeltsprogede Arkitektur DK (Dansk og Engelsk) har gennem tiderne haft store markante temanumre, som et af sine kendetegn; Om nyt boligbyggeri, regional arkitektur, kulturbyggeri, museer, men også med historiske perspektiver i forbindelse med restaureringer eller med dokumenterende og debatskabende karakter fx om bydel Christiania i København. Også nye betydningsfulde bygningsværker og historiske begivenheder, som fx Kunstakademiets 250 års jubilæum er blevet markeret i Arkitektur DK.

Alle udgivelser har rummet principielle artikler om kulturelle og arkitektoniske strømninger i samfundet samt konkrete arkitekturanalyser af de udvalgte værker.

Arkitektur DK´s afløser, "Twentyfirst", udkom i 2013, og er beslægtet med forgængeren. Men nu lægges vægten i højere grad på velfærdsdesign under en mere overordnet vinkel; større artikler om byudvikling, sociologi og politik veksler med dybtgående interviews med internationale designere, filosoffer og planlæggere. Hertil kommer kronikker og essays, som medvirker til at fastholde og styrke ideen om et kulturmagasin, med rødder i byplanlægning, arkitektur og design.

 

Kontaktinfo til Arkitektur DK: Sanne Wall-Gremstrup, sjefredaktør.

E-post: swg@arkfo.dk

 

Kontakt i Norge: Norsk tidsskriftforening, Bente Riise, leder.

E-post: bente.riise@samlaget.no Mobil: + 47 90 58 48 38.

 

Prisen deles ut på Tidsskriftdagen 2014 på Litteraturhuset i Oslo.

Det er Nordisk kulturtidskriftsforening NKTF som arrangerer den nordiske konkurransen.

Se programmet her: www.tidsskriftforeningen.no

Ute nå

 I denne utgåva kan du lese om alt frå humanisme og flørting til musikk og korallrev, og mykje, mykje meir. 

BLI MED BALLADE BAK ORDENE LIVE!

Ballades serie om lyrikken i musikken, Bak ordene, går mandag 20. januar live sammen med Lars Lillo-Stenberg (som også vil framføre et par låter!), Rawdna Carita Eira og Brand Barstein.

Hvordan blir sangtekster til? Hva gjør lyrikken i musikken med sangene vi lytter til, hvorfor treffer de oss og hva kan de bety for oss?

Vi har med oss ingen ringere enn LARS LILLO-STENBERG, som også kommer til å spille et par låter; den samiske dikteren RAWDNA CARITA EIRA, som har skrevet sangtekster for blant andre Mari Boine og Hekla Stålstrenga og librettoen til operaen "Gállábártnit", som ble oppført i Toronto sist høst, og Brand Barstein, skribent hos blant andre Ballade.

Samtaleleder er Ballade-journalist Siri Narverud Moen.

Innledning ved Ballades redaktør, Guro Kleveland.

Vi gjør opptak for podkast som legges ut etter arrangementet.
Bak ordene live skjer i Fritt Ords lokaler i Oslo (rett ved Litteraturhuset) mandag 20. januar kl. 18.00 til 19.30. Enkel servering. Alt gratis.

Meld deg gjerne på på eventet på Facebook!

VELKOMMEN!

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler