Arr idéhistorisk tidsskrift med Cuba-arrangement på Litteraturfestivalen

I forbindelse med utgivelsen av Arrs dobbeltnummer om Cuba, har Arr invitert Desiderio Navarro, kubansk oversetter og tidsskriftredaktør, til Norge. Onsdag 29. mai skal han snakke på Litteraturfestivalen om samfunnskritikk og den intellektuelles rolle på Cuba. Navarro stiller også på Arrs lansering på Litteraturhuset i Oslo onsdag 5. juni.

 

Møt opp på Galleri Zink på Lillehammer onsdag 29. mai kl. 17.

Den kubanske offentligheten og den intellektuelles ansvar

Et møte med Desiderio Navarro, kubansk redaktør, oversettelse og forfatter

 

Fiende av folket, småborgerlig pseudososialist, homofil, pompøs og upålitelig? Eller del av Revolusjonen? Kubanske myndigheter har hatt en rekke strategier for å marginalisere den intellektuelle. Samtidig har revolusjonen fra starten i 1959 også vært forpliktet på en filosofisk og intellektuell identitet. Hvilke muligheter vil den intellektuelle få i framtidens Cuba?

Desiderio Navarro er en unik stemme i det kubanske samfunnet; en anerkjent tenker, skribent og redaktør som uredd har bidratt med politisk og filosofisk kritikk i en mannsalder. Han stiftet tidsskriftet Criterios i 1972, der nye ideer og teorier fra hele verden blir gjort tilgjengelig for kubanere. På Lillehammer skal han snakke om den intellektuelles historie og framtid på Cuba.

Ute nå

STEMMER nr. 2 2019 presenterer resultatet av årets tekstkonkurransen med tema «2084». Vi har også flere andre bidrag om klima og miljø i dette nummeret, våre faste spalter om språk og oversettelse og flere nye litterære stemmer. Blant annet hyller vi en kulturdronning - bibliotekar og skribent Marit Hallen (1962 – 2018). 

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler